15 (INTER)NATIONALE INFLUENCERS TE GAST IN #FOODOVERIJSSEL

15 (INTER)NATIONALE INFLUENCERS TE GAST IN #FOODOVERIJSSEL

Zaterdag smaakroute, excursies en Popupdiner – Zondag Chefs (R)Evolution De Librije

Maar liefst 15 (inter)nationale influencers op het gebied van Food & Travel zijn afgelopen weekend te gast geweest in Zwolle en haar smaakregio’s. Aanleiding was het culinaire festival Chefs(R)Evolution van De Librije. Op uitnodiging van MarketingOost hebben titels als Delicious. Magazine, Fransesca Kookt, Made by Ellen, Reisehappen, Betty’s Kitchen, Cheeseweb en JAN Magazine een prachtig en smaakvol weekend kunnen meemaken. Wat hen vooral opviel is de aanwezige samenwerking en passie tussen de leveranciers, producenten en horeca in Zwolle en haar smaakregio’s.

Smaakroute van Fundatie naar Waanders In de Broeren
Onder leiding van De Meisjes van Plezier gingen de journalisten vanaf startlocatie Museum de Fundatie op Smaakroute langs De Stadsbakker, het Hanzehuis, Zwolse Balletjeshuis en Uw Stadsboer. Eindpunt was Waanders In de Broeren, waarna een fenomenale lunch in ’t Weeshuys volgde.

Bezoekjes aan Bökkers Mölle, Kalter Aardbeien en op Koesafari
Het persprogramma werd vervolgd in coole VW busjes naar Bakkerij-Maalderij Bökkers Mölle in het Sallandse Olst, een prachtig nostalgisch bedrijf van jonge ondernemers. Daarna ging de ene groep op excursie naar Kalter Aardbeien in IJsselmuiden en de andere groep op Koesafari in Arriën. Francesca van Francescakookt.nl: “De liefde voor smaak, tomeloze energie en de wil om samen te werken van de producenten uit het Vechtdal is mij het meest bijgebleven dit weekend. En laat ik het zalige eten niet vergeten! Ik kom graag nog eens terug in het mooie Overijssel. Alles wat ik geproefd en gezien heb, smaakt écht naar meer.”

Pop up diner tussen de Kazen
Na een drankje bij Dijkmoment met mooi uitzicht op de Vecht was het tijd voor de avondmaaltijd. Op geheime locatie, en wel in de kaasopslag van Kaasboerderij Heileuver in Dalmsholte verzorgde Vechtdal Food Catering een superieur 5 gangen Pop Up Diner. Chef Gerhard Müller kookte de sterren van de hemel met ingrediënten van streekproducenten uit het Vechtdal. Een rondleiding door de kaasmakerij van eigenaar Marinus Post ontbrak natuurlijk niet. Moe en volgegeten streek het gezelschap neer in Hotel De Zon in Ommen. Ellen van Made by Ellen: “Elke keer kom ik er weer achter hoe prachtig Overijssel is. Inspirerend, smakelijk en met veel nieuwe plannen weer naar huis.”

Meet & Greet Jonnie en Thérèse @Chefs(R)Evolution
Zondagmiddag hadden de influencers een Meet & Greet met Jonnie en Thérèse. Wat zo mooi is dat Jonnie en Thérèse elke zondag, als het weer het toelaat, naar Giethoorn varen om te ontspannen. Ze zijn vervlochten met Zwolle en haar omgeving wat betreft de ingrediënten die gebruikt worden in de keuken en halen hier ook hun inspiratie vandaan.

De persreis #FoodOverijssel is mede mogelijk gemaakt door: Museum De Fundatie, De Meisjes van Plezier, Waanders In de Broeren, Zwols Balletjeshuis, De Stadsbakker, het Hanzehuis, Uw Stadsboer, Het Weeshuys, Bökkers Mölle, VW Lovebugs, Kalter Aardbeien, Simone Koggel van Koesafari, Hotel Mooirivier, Vecht & Zo – Dijkmoment, Vechtdal Food Catering/Hotel De Zon, Kaasboerderij Heileuver, De Librije.

Publicatiedatum: maandag 19 september 2016