Fill 1 Fill 1

“Vanuit expertise bouwen aan een aantrekkelijkere regio”

Group 10 13 augustus 2021

“Onze opvallende campagnes zetten mensen in Nederland en ver daarbuiten op het spoor van Overijssel. We laten zien hoe mooi deze provincie is. Dat vind ik een prachtige kant van ons werk. Ondernemers en overheden waarderen dat we de provinciale vrijetijdseconomie een impuls geven. Minder bekend is onze bijdrage aan de economie en leefbaarheid van Overijssel. Daar vertel ik graag meer over.

Onderscheidend positioneren

‘Prachtige campagne’, hoor ik vaak als directeur-bestuurder van MarketingOost. Geweldig dat het creatieve werk regelmatig in de prijzen valt. Onze mensen werken elke dag met passie aan de verhalen van unieke regio’s. Ze positioneren die gebieden voortdurend op een onderscheidende manier. Ook in deze bijzondere tijden bereiken we veel potentiële gasten. Op de resultaten ben ik ongelooflijk trots.

Smart data

Ondernemers en overheden weten dankzij die campagnes dat we sterk zijn in branding. Dat we veel meer expertise bezitten, is minder bekend. Veel ondernemers gebruiken onze kennis op het gebied van smart data; die verschaffen relevante inzichten over vraag en aanbod van bezoekers, bewoners en bedrijven. De nieuwe Kansenkaart die we onlangs introduceerden, maakt data toegankelijk en bruikbaar. Ondernemers krijgen zo bij het ontwikkelen van nieuw aanbod essentiële informatie over gasten en regionale faciliteiten en voorzieningen. We dragen daarmee bij aan succesvolle innovaties en activiteiten.

Provinciaal verbinder

De vorige alinea toont hoe onze drie diensten branding, smart data en aanbodontwikkeling met elkaar verweven zijn. Ondernemers profiteren van de expertise en ervaring van MarketingOost. Ze vallen ook graag terug op ons omvangrijke netwerk. MarketingOost smeedt allianties tussen de vrijetijdeconomie en sectoren die daarin een rol spelen, zoals natuur, zorg, agro en food. We verbinden ondernemers, overheden en relevante organisaties.

Gebiedsontwikkeling

Als spin-in-het-web en kennisorganisatie leveren we toegevoegde waarde voor overheden. MarketingOost weet wat een gebied aantrekkelijk maakt. Voor bezoekers én bewoners. Daarmee bieden we belangrijke inzichten in vraagstukken rond economie en leefbaarheid. Gemeenten en samenwerkende overheden gebruiken onze expertise bij plannen voor gebiedsontwikkeling. Ook als onderwerpen de vrijetijdseconomie op het eerste oog alleen zijdelings raken.

Voor de hele provincie

MarketingOost werkt met volle inzet aan het positioneren van Overijssel en haar sterke regio’s. Profileren van onze eigen organisatie is niet onze eerste prioriteit. Toch doen we dat de komende tijd met blogs waarin we vertellen wat we doen en waarin we goed zijn. Ondernemers, overheden en organisaties zien wat we nog meer kunnen betekenen. Heel Overijssel profiteert als we onze kennis en expertise nog beter benutten. Je zou er bijna een opvallende campagne voor bedenken…”

Evelyn Borgsteijn is directeur-bestuurder van MarketingOost

Wellicht ook interessant

Nieuws
Rick Brink onthult grootste toegankelijke vakantiepark van Europa
Nieuws
Zwolle bruist tijdens 24 uur Hanze
Contact
Fill 1