Fill 1 Fill 1

Generale repetitie Special Olympics belangrijk testmoment voor de grootste Nationale Spelen ooit

Group 10 1 september 2021

De voorbereidingen voor Special Olympics Nationale Spelen die van 10 tot en met 12 juni in 2022 plaatsvinden, zijn in volle gang. In 2022 worden 25 sporttoernooien georganiseerd in de 14 Twentse gemeenten. De organisatie verwacht ruim 3000 coaches en sporters uit heel Nederland te ontvangen. Twente Marketing, onderdeel van MarketingOost, is achter de schermen ook betrokken bij de organisatie.

Een logistieke operatie waar onder andere ruim 1500 vrijwilligers voor nodig zijn. Maar voordat het zover is, vinden eerst de Pre-Games plaats op zaterdag 25 september 2021. Een testmoment voor de projectorganisatie, organiserende verenigingen, vrijwilligers en deelnemers binnen vier takken van sport.

Naast de mini variant van de openings- en sluitingsceremonie in het FBK-Stadion, worden de sporten hockey, atletiek inclusief racerunning, voetbal en zwemmen afgewerkt op deze zaterdag. De verenigingen VV Haaksbergen en HSC ’21 (voetbal), MPM Hengelo (atletiek), HC Twente (hockey) en ZPC-Het Ravijn (zwemmen) staan aan de lat om deze dag sporttechnisch in goede banen te leiden.

Iedereen kan meedoen
Zoals de vlag er nu bijhangt, is publiek toegestaan. Uiteraard zal de organisatie rekening houden met de dan geldende corona maatregelen. Meedoen aan de Pre-Games is gratis en mogelijk vanaf 8 jaar voor sporters met een verstandelijke beperking uit de provincie Overijssel, Gelderland en Limburg. In tegenstelling tot de Nationale Spelen is een lidmaatschap van een vereniging geen vereiste om deel te nemen aan de Pre-Games. De coaches en begeleiders kunnen de sporters tot 1 september 2021 inschrijven via de website van Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022.

Programma met publiek
De openingsceremonie staat om 9:00 uur op het programma in het FBK Stadion in Hengelo. Deze ceremonie is voor de sporters en coaches die deelnemen aan atletiek en racerunning, voetbal en hockey. In verband met de reistijd en het wedstrijdschema, hebben de zwemmers een eigen openings- en sluitingsceremonie in het Ravijn in Nijverdal.

Om 11:00 uur starten de verschillende sportwedstrijden op de verschillende sportlocaties in Twente. De hockeyers geven acte de présence op de velden van HC Twente in Hengelo. Atletiek, inclusief het nieuwe onderdeel racerunning, wordt in het FBK-Stadion in Hengelo afgewerkt. Het voetbaltoernooi zal bij VV Haaksbergen op het Sportpark Groot Scholtenhagen in Haaksbergen worden afgetrapt en het zwemmen in Het Ravijn

Wellicht ook interessant

Nieuws
Rick Brink onthult grootste toegankelijke vakantiepark van Europa
Nieuws
Zwolle bruist tijdens 24 uur Hanze
Contact
Fill 1