Fill 1 Fill 1

MarketingOost jaarverslag 2023

Group 10 14 juni 2024

MarketingOost blikt terug op een jaar vol hoogtepunten in 2023. Dit jaar stond bol van initiatieven en ontwikkelingen die de regio op de kaart hebben gezet als een aantrekkelijke bestemming voor zowel bewoners als bezoekers. Met een focus op innovatie, samenwerking en duurzaamheid heeft MarketingOost bijgedragen aan de versterking van het toerisme en de leefomgeving. Dit heeft zich onder andere vertaald in 45% groei in het inkomend toerisme. 

Hoogtepunten 2023: Hanzejaar, Overijssel verrijkt je en innovatieve tools

  • Het Hanzejaar, met ruim 100 evenementen, zorgde voor grote betrokkenheid van zowel bewoners als bezoekers.
  • De campagne ‘Overijssel verrijkt je’ trok landelijke aandacht
  • Innovatieve tools zoals Boost! en Resono werden ingezet voor effectief bezoekersmanagement, wat bijdroeg aan een indrukwekkende groei van 45% in het inkomend toerisme.
  • Congresregio Zwolle behaalde een recordaantal aanvragen.

Alle feiten en cijfers zijn te vinden in het jaarverslag 2023 van MarketingOost.

 

Toerisme als motor voor leefbaarheid en economische groei

Evelyn Borgsteijn, directeur-bestuurder: “MarketingOost zet zich in om Overijssel en haar regio’s als aantrekkelijke bestemming voor zowel bezoekers als bewoners te positioneren. Onze inspanningen variëren van onderzoeken, data-analyse, advies aan ondernemers en overheden, tot het positioneren en branden van de regio’s en toeristische trekpleisters. We streven naar een integrale benadering van toerisme, waarbij we bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken en de balans tussen toerisme en leefbaarheid bewaken.” De vrijetijdseconomie speelt een cruciale rol in de kwaliteit van de leefomgeving en het aantrekken van talent. Door Overijssel als aantrekkelijke plek te positioneren, versterkt MarketingOost het vestigingsklimaat voor bedrijven, talenten en studenten.

 

Toekomstvisie

Wanneer we vooruitkijken naar de toekomst, is het voor MarketingOost cruciaal om de nadruk te blijven leggen op innovatie, samenwerking en duurzaamheid. Deze pijlers vormen de kern van onze strategie en helpen ons om relevant te blijven in een snel veranderende wereld. Daarnaast is het essentieel om flexibel in te spelen op maatschappelijke trends die van invloed zijn op de vrijetijdseconomie. Dit houdt in dat we niet alleen als organisatie voortdurend willen groeien en verbeteren, maar ook dat we proactief belangrijke thema’s zoals bezoekersmanagement aanpakken. Door hierop in te spelen, kunnen we een positieve bijdrage leveren aan zowel de sector als de bredere gemeenschap.

Wellicht ook interessant

Nieuws
Vijftig landelijke eventmanagers op site-visit in Zwolle en regio
Nieuws
Beweeg- en Beleefkaart voor bewoners en bezoekers
Contact
Fill 1