Horecazaak gesloten: tips

Horecazaak gesloten: tips

Omdat veel lokale ondernemers hun deuren moeten sluiten vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, worden in deze tijd op verschillende creatieve manieren nog inkomsten gegenereerd.

Denk bijvoorbeeld aan onderstaande initiatieven. ABN-AMBRO schreef ook een artikel met 7 stappen die restauranthouders zouden moeten ondernemen. Bekijk  hier het artikel

Thuisbezorging van maaltijden

Hoewel u geen gasten meer kunt verwelkomen in uw café of restaurant, mag een lunch of diner wel worden   afgehaald, of thuisbezorgd. Verdiep u in de mogelijkheden hierin. Denk bijvoorbeeld aan het bezorgen van een lunch aan de thuiswerkers, of een maaltijd in de avond. Hoewel de inkomsten wellicht minimaal zullen zijn, kunt u het ook zien als marketinginstrument. U blijft in contact met uw gasten en heeft bovendien iets actueels te melden op social media.  

Benader hotels en sla de handen ineen

Benader hotels in de buurt om samen de krachten te bundelen. Hotels mogen nog wel gasten ontvangen voor overnachtingen, maar mogen geen gasten ontvangen in het restaurant. Bied aan om een diner samen te stellen voor deze gasten, zodat ze uw gerechten kunnen nuttigen op de hotelkamer.

Cadeaubon

Vraag uw gasten u te steunen in deze moeilijke tijd door een cadeaubon van uw restaurant aan te schaffen. Of stel vouchers beschikbaar waarmee gasten (eventueel tegen gereduceerd tarief) na de coronacrisis bij u kunnen komen dineren.

Zelf wijn veilen

Restaurants kunnen ook zelf hun wijnen veilen op social media. Veel restaurants hebben niet zo’n hele grote opslagruimte en hebben dan nog enkele flessen liggen die heel specifiek zijn geschonken bij een gerecht.

Reservering

Houd uw reserveringssysteem open en roep gasten op om u te steunen door een reservering te plaatsen in de toekomst.

Chef aan huis

Wanneer gasten niet naar uw restaurant kunnen komen, kook dan bij de gasten thuis. Hou hierbij wel de maatregelen van het RIVM in acht en kook alleen voor heel beperkte groepen om verspreiding van het virus te voorkomen.

Cafe aan huis

Landgoed Het Rheins brengt de gezelligheid bij de mensen thuis door een pubquiz at home te organiseren. Die quiz is live te volgen op een smart tv  via youtube op een eigen kanaal. Voorafgaand wordt bij de deelnemende gasten thuis een Wine & Tapas box en/of een Ribs & Beer box voor 4 personen afgeleverd.

Verse producten verwerken

Om voedselverspilling tegen te gaan  van producten die niet meer verwerkt worden in  restaurants kunnen anderen blij worden gemaakt hiermee. Denk bijvoorbeeld aan de voedselbank of maak verse soep voor een verzorgingstehuis.

Bijleren

Ga met uw team zitten en leer samen over koffie/gastvrijheid/speciaalbier en ga zo maar door. Misschien normaal gesproken geen tijd voor maar zo kunt u van de nood een deugd maken. Of, zoals Wouter Verkerk het zegt: ‘laat het negatieve niet toe en werk aan dingen waar u invloed op heeft.’

Werk achterstallig onderhoud weg

Probeer met beperkte middelen achterstallig onderhoud, of administratie in uw zaak weg te werken. Of ga voor een grote schoonmaakbeurt. Restaurants mogen niet openen voor gasten, maar medewerkers mogen wel in de zaak aanwezig zijn voor andere werkzaamheden.

Focus op verbetering

Ga niet bij de pakken neerzitten en focus u op wat u komend jaar anders wil, of beter gaat doen. Ga op zoek naar inspiratie voor drankentrends of gerechten die op de menukaart moet staan. En verdiep je in hoe je je bedrijfsvoering kunt verbeteren.

Tijd voor bezinning

Een tijd als deze, waarin de horeca gesloten is voor gasten, biedt gek genoeg ook kansen. Nu er geen gasten in de zaak zijn, heeft u eindelijk de kans om misschien wat zaken op te knappen, die zijn blijven liggen. Het geeft tijd om even stil te staan bij de processen binnen het restaurant. Een stukje bezinning eigenlijk. Hoe ging het de afgelopen maanden? Wat ging goed en wat kan beter? Hoe kunnen zaken efficiënter georganiseerd worden? Bedenk vast leuke concepten voor de feestdagen. Bekijk uw verzekeringen en contracten eens goed: kunt u daar eventueel op besparen?

Bovendien: wát te doen als de drie weken voorbij zijn? Dan willen de mensen heel graag hun huis even uit. Hoe gaat u ervoor zorgen dat ze uw zaak uitkiezen en waarmee gaat u ze dan verrassen?’

Houd in gedachten…

Houd in gedachten dat Nederland na deze zwarte periode maar één ding wil: het leven vieren. Na wekenlang binnen te hebben gezeten en het sociale leven on hold te hebben gezet, willen men straks niets liever dan samenzijn en het leven vieren met eten én drinken. Kortom: houd moed!

Bron: MissetHoreca