Kunst & Cultuur op afstand

Kunst & Cultuur op afstand

Door het coronavirus kan niemand meer genieten van kunst & cultuur in bijvoorbeeld theaters of musea. Daarom zijn er verschillende initiatieven om kunst & cultuur thuis te brengen.


Theater

Filmtheater in  eigen huis

Bij Concordia kunt u altijd terecht voor de nieuwste films en documentaires. Deze zijn ook allemaal thuis te zien via Picl. Picl is een initiatief van mensen die gek zijn op Nederlandse cinema en arthousfilms. Films kijken via Picl is heel eenvoudig. Log in, betaal en kijk de film!  Bekijk hier alle beschikbare titels.

Online jeugdtheatervoorstellingen kijken

Het Enschedese jeugdtheatergezelschap Theater Sonnevanck brengt de voorstellingen naar u toe met het online platform Sonnevanck Online. Op dit gratis platform kunnen voorstellingen bekeken worden, wordt inspiratie voor thuisonderwijs op het gebied van cultuureducatie gegeven en neemt Theater Sonnevanck u mee in zijn rijke geschiedenis.

Met afstand jouw theater
Wilminktheater en Muziekcentrum
 is helaas ook gesloten.  Toch brengen ze de komende weken het theater naar jou toe. Op hun website verzamelen ze de komende weken mooie culturele (online) verhalen en activiteiten en blijven ze  mensen meenemen in de wereld van het theater. Kijk bijvoorbeeld online de musicals. Bekijk nu de website.

Musea

Museum Bussemakerhuis deelt enkele malen per week via Facebook objecten uit de huidige tentoonstelling. Omdat een van de kerntaken van een musea het presenteren van de collectie is.

Zo is   museum Hofman in Hellendoorn  ook digitaal te 'bezoeken.   Elke week wordt een topstuk getoond op de beeldschermen bij Albert Heijn, in het Twents Volksblad en op de Koerier-kabelkrant van Hellendoorn Omroep Interactief. Ook Facebook, Instagram en de website worden ingezet.

Helaas is het Rijksmuseum Twenthe gesloten voor publiek. Toch kan iedereen genieten van de prachtige collectie van het museum op hun speciale collectiewebsite. Bekijk bijvoorbeeld de bijzondere webexpositie van De Naakte Waarheid. Die tentoonstelling over wie we zijn als mens en hoe we zo zijn geworden was vorig jaar nog in het museum te zien. Bekijk hier alle webexposities.

After-corona expositie

Theatermakerij Enschede roept iedereen op om te bouwen aan een after-corona expositie. Bekijk hier hun oproep en stuur uw mooiste teksten, scènes, liedjes, muziek, schilderijen, foto’s, tekeningen, gedichten, vlogs en nog veel meer op. Als het coronavirus ons minder in zijn greep heeft, organiseren ze een expositie waarin alle gemaakte items te zien zullen zijn. Iedereen kan meedoen en er zijn leuke prijzen te winnen.