Feiten en cijfers

Overijssel ontving  in 2018 wederom meer vakantiegangers.  Er werden ruim 7 miljoen overnachtingen doorgebracht in onze provincie. De groei is het sterkst vanuit het buitenland en dan met name vanuit Duitsland.  Inmiddels zijn er in Overijssel ruim 15.000 mensen  werkzaam in de vrijetijdseconomie.

Belangrijke cijfers in het kort

De belangrijkste cijfers over 2018 m.b.t. de vrijetijdseconomie in Overijssel   hebben we op een rij gezet.   Zo zijn er 7.500.000 overnachtinge in Overijssel en is er 3% groei in het  aantal overnachtingen. Deze groei is voornamelijk te danken aan de groei van het inkomend toerisme.  Ook het aantal zakelijke overnachtingen zit  in de lift  (+25% sinds 2015).

Alle bronnen en factsheets van Overijssel en alle deelregio's als Hanzesteden,   Weerribben-Wieden,   Salland, Vechtdal, Twente en IJsseldelta   staan op  KennisplatformOost.    De cijfers van Stad en Regio Zwolle en Congresregio Twente en Zwolle   zijn in ontwikkeling.

Wil je meer weten  of heb je specifieke vragen? Neem dan contact op met   Strategie & Onderzoek van MarketingOost, via  Shelly van Winden, tel. 038-4216798.