Routenetwerken

Routenetwerken

Ontwikkeling, onderhoud en beheer recreatieve routes

MarketingOost Routenetwerken, het meld – en coördinatiepunt voor alles wat met recreatieve routes te maken heeft.

MarketingOost Routenetwerken (voorheen RoutepuntOost) is opgericht om het onderhoud en beheer van de routestructuren in de gemeenten Steenwijkerland, Zwartewaterland, Zwolle, Kampen, Staphorst, Dalfsen, Ommen en Hardenberg te controleren en te optimaliseren. Dit betekent dat het routepunt het onderhoud van bewegwijzerde wandel- en fietsroutes in het hele gebied verzorgt. Daarbij kunt u denken aan uitbreidingen van routes, aansluitingen van routes in Salland, Twente en Duitsland maar ook klachtenbehandeling, zoals meldingen van verdwenen paaltjes en bordjes.

Daarnaast realiseert het team nieuwe netwerken, Langeafstandwandelpaden, Rustpunten etc.
Aan het digitaal beschikbaar stellen van alle routes wordt op dit moment hard gewerkt. Het fietsroutenetwerk kan al wel via websites van o.a. Falk en de fietsersbond bekeken worden.

Schade gezien?

Wij doen ons uiterste best om goede en betrouwbare fiets- en wandelnetwerken te onderhouden. Toch kan het gebeuren dat u bijvoorbeeld een omgevallen routepaaltje of een beschadigd informatiepaneel tegenkomt, of ergens een routebordje mist. Zulke schades horen wij graag van u, zodat wij de situatie spoedig kunnen herstellen. U kunt uw melding op verschillende manieren aan ons doorgeven. Alvast bedankt!

Melding maken