Strategie & Onderzoek

Strategie & Onderzoek

Onderzoek en effectieve marketing 

Team Strategie & Onderzoek is een belangrijke schakel voor de regiomerken, overheden, ondernemers en andere externe opdrachtgevers en heeft als doel hét kennisinstituut te zijn op het gebied van regio- en stadsmarketing in Oost Nederland.  Het team is een autoriteit op het gebied van kennis & innovatie ten behoeve van effectieve marketing en levert daarmee een onmisbare bijdrage aan de vier B's (meer bekendheid, meer bezoekers, meer bestedingen, meer banen).

Onderzoek

Onderzoek is cruciaal in het ontwikkelen van kennis over en inzicht in de toerisme- en recreatiemarkt. Het team voert meerdere (jaarlijkse) onderzoeken uit om ervoor te zorgen dat deze kennis up-to-date blijft en alle stakeholders geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Onder andere de jaarlijkse Regiomonitor voor de verschillende regiomerken, onderzoeken naar inkomend toerisme en fietsen en wandelen maken onderdeel uit van ons portfolio.

Benieuwd wat voor (advies)rapporten we hebben ontwikkeld in opdracht van onder meer provincie Overijssel, regiomerken en meer?  Bekijk onze projecen via de button onderaan de pagina.

Effectieve marketing

Een van de speerpunten van MarketingOost is de ontwikkeling van promotie naar effectieve marketing. Team Strategie en Onderzoek draagt bij aan deze ontwikkeling door middel van het uitvoeren van effectmetingen naar aanleiding van marketing campagnes, maar ook door (potentiële) bezoekers vroegtijdig bij nieuwe campagnes te betrekken via ons eigen consumentenpanel (VisitOost Panel). Deze ondersteuning bieden we op dit moment vooral aan onze regiomerken, maar is ook beschikbaar voor overheden, ondernemerscollectieven en natuur- en cultuurorganisaties. Daarnaast kunnen wij ook individuele ondernemers voorzien van advies en ondersteuning op de weg naar effectieve marketing.

Bent u op zoek naar een sparringpartner die samen met u een effectieve marketingcampagne wil starten?

          Wat kunnen wij voor u betekenen?                         Bekijk wat we al hebben gedaan

Of gewoon even kennismaken? Neem gerust contact op, de koffie staat voor u klaar