1000 kilometer aaneengesloten MTB netwerk in Overijssel

1000 kilometer aaneengesloten MTB netwerk in Overijssel

Gedeputeerde Van Hijum geeft startschot voor laatste fase werkzaamheden

 
De mountainbikeliefhebber kan zijn geluk niet op in Overijssel. Binnenkort beschikt de provincie over een aaneengesloten mountainbikenetwerk van liefst duizend kilometer. Gedeputeerde Eddy van Hijum (op de foto gaflankeerd door Theo de Rooij en Bert Krale) gaf het startschot voor de aanleg van de laatste verbindingsroutes, waardoor losse routes worden verbonden tot één netwerk.

 Theo de Rooij, programmaleider ‘365 dagen fietsen in Overijssel’, roemt de inzet van de routebureaus en vele vrijwilligers: “Jarenlang werken routebureaus, fietsclubs en vrijwilligers aan het in stand houden en verbeteren van het mountainbikenetwerk. En met succes, want meerdere routes in Overijssel behoren tot de beste van Nederland. Zodra de verbindingsroutes zijn voltooid, beschikken we over een uniek netwerk en prachtig product voor de fietsliefhebber.”

Veiligheid

Behalve dat het netwerk aantrekkelijk is voor de mountainbiker, zorgen de verbindingsroutes ook voor minder onveilige situaties. Han van den Heuvel, vanuit Routenetwerken Twente verantwoordelijk voor de aanleg van de verbindingsroutes: “Met dit netwerk zorgen we ervoor dat er minder conflicten ontstaan. Mountainbikers hebben voldoende uitdagende routes tot hun beschikking, zodat op de reguliere paden geen gevaarlijke situaties ontstaan met wandelaars en ruiters.” De planning is dat de verbindingsroutes begin 2019 gerealiseerd zijn.

In het kader van de promotie van het MTB netwerk wordt een stoere Specialized mountainbike weggegeven ter waarde van €3.000,-. Meer over deze actie op www.visitoost.nl/mtb

Publicatiedatum: vrijdag 12 oktober 2018