17 Cultuur- en sportevenementen krijgen status (potentieel) beeldbepalend

17 Cultuur- en sportevenementen krijgen status (potentieel) beeldbepalend

Provincie Overijssel verleent 17 cultuur- en sportevenementen de status van beeldbepalend of potentieel beeldbepalend. Deze evenementen zetten Overijssel (inter)nationaal op de kaart als aantrekkelijke provincie. De status (potentieel) beeldbepalend geldt voor de komende drie jaar.

De 11 beeldbepalende evenementen zijn:

Bevrijdingsfestival Overijssel, Internationaal buitentheaterfestival Deventer op Stelten, Dickens Festijn, Deventer Boekenmarkt en het Tuinfeest, Kunsten op Straat, Military Boekelo-Enschede, CSI Twente, AA Drink FBK games, Triathlon Holten, Enschede Marathon en Ronde van Overijssel.

De 6 potentieel beeldbepalende evenementen zijn:

Ribs and Blues festival, Zwolle Unlimited, Stadsfestival, GOGBOT, Strongmanrun en Halve Marathon Zwolle festival.

Evenementenbeleid 2017 - 2019

Beeldbepalende evenementen vormen het fundament van het evenementenbeleid 2017 - 2019 van provincie Overijssel. Het gaat om gevestigde cultuur- en sportevenementen met een provinciale en (inter)nationale uitstraling, een groot mediabereik en een kwalitatief hoog niveau. En om evenementen met potentie, dit zijn evenementen die zich naar verwachting binnen drie jaar ontwikkelen tot een beeldbepalend evenement. Op basis van heldere criteria konden organisatoren vanaf 31 augustus tot en met 23 september 2016 evenementen aanmelden.

Onafhankelijke commissie

Een onafhankelijke commissie bestaande uit vijf deskundigen uit de wereld van sport, cultuur, marketing, vrijetijdseconomie en evenementen heeft de in totaal 103 aanmeldingen beoordeeld. De commissie heeft provincie Overijssel voorgesteld om 17 evenementen de status beeldpalend te verlenen waarmee de provincie vandaag akkoord is gegaan. De betreffende organisatoren ontvangen een financiële ondersteuning. Het gaat om maximaal 75.000 euro voor beeldbepalende evenementen en maximaal 40.000 euro voor potentieel beeldbepalende evenementen.

Aantrekkelijke provincie

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: “Evenementen vergroten de aantrekkelijkheid van onze mooie provincie. Een breed publiek, zowel nationaal als internationaal, maakt op laagdrempelige wijze kennis met boeiende cultuur- en sportactiviteiten. Daarnaast bieden ze kansen voor de professionele groei van talent. Daarom gaan wij  deze beeldbepalende evenementen de komende drie jaar ondersteunen.”

Publicatiedatum: vrijdag 4 november 2016