2,4 miljoen subsidie voor productinnovaties in de vrijetijdssector

2,4 miljoen subsidie voor productinnovaties in de vrijetijdssector

Provincie Overijssel stelt 2,4 miljoen euro beschikbaar voor productinnovaties in de vrijetijdssector. Deze sector levert met ruim 32.800 banen een belangrijke bijdrage aan de Overijsselse economie en werkgelegenheid. Een gevarieerd en aantrekkelijk productaanbod is essentieel om nog meer toeristen te interesseren voor Overijssel.  De subsidieregeling Product Markt Partner Combinaties 2.0 daagt vrijetijdsondernemers uit om samen met andere sectoren nieuwe producten te ontwikkelen en hierin te investeren. Van 1 september tot 1 oktober staat de PMPC-regeling open voor aanmelding.

Dat de ondernemers de ondersteuning waarderen blijkt wel uit de vele reacties en aanvragen die binnen kwamen bij de eerste editie van de PMPC-regeling. Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: “De eerdere PMPC regeling heeft zich bewezen. Vele nieuwe producten zijn ontwikkeld en inmiddels landelijk bekend of zelfs prijswinnend. Projecten als de fiets- én eetroute Feel Food, het smaakplatform Verrukkelijk Vechtdal, klimbos Avontuurlijk Paasloo en Gastroeien met speciale roeiarrangementen in Steenwijk zijn fraaie en populaire voorbeelden.”


Binnen en buitenland

Van Hijum vindt het belangrijk dat ook de komende vier jaar weer geïnvesteerd wordt in innovaties in de vrijetijdssector: “Dankzij deze nieuwe subsidieregeling verwacht ik dat de Overijsselse ondernemers weer met inventieve ideeën komen en daar ook zelf in investeren. Wij helpen ze graag deze ideeën te realiseren. Innovaties maken Overijssel gevarieerd en aantrekkelijk. Dat zien ook bezoekers uit binnen- én buitenland. Zij komen vaker, geven meer geld uit en dat levert uiteindelijk weer meer banen op. Binnenkort mag ik VillaVelo in Ootmarsum openen, het eerste en enige fietshotel in Nederland. Een hemel op aarde voor de mountainbiker en sportieve fietser. Je kunt er zelfs met fietspak en al onder de douche!”

Vechtdalboomhutten

Jack van der Boon, camping De Koeksebelt Ommen, is blij dat de provincie met een tweede versie van de PMPC-regeling komt. “Ik heb met twee projecten gebruikt gemaakt van de eerste regeling en zie dat je met dit soort innovatieve ideeën juist het verschil kunt maken. Ik krijg alleen maar complimenten van de gasten over de Vechtdalboomhutten (foto boven) waarvoor ik ook nog eens de ANWB-award heb gekregen voor de camping van het jaar 2015 met de beste verhuuraccommodatie in Europa.”

PMPC 2.0

Van 1 september tot 1 oktober staat de PMPC 2.0 voor het eerst open. Ondernemers komen in aanmerking voor een maximale subsidie van 50.000 euro voor het opstellen en uitvoeren van een businesscase. PMPC 2.0 is een tenderregeling die twee keer per jaar gedurende één maand wordt opengesteld en maakt onderdeel uit van het programma Gastvrij Overijssel. Meer informatie over de regeling staat op www.overijssel.nl/pmpc.

Publicatiedatum: woensdag 13 juli 2016