Congresregio Twente van start met bijna 30 partners

Congresregio Twente van start met bijna 30 partners

Na een aantal maanden van intensieve voorbereiding is deze week Congresregio Twente van start gegaan, het  congresbureau voor Twente. Congresregio Twente is tot stand gekomen dankzij bijdragen van de provincie Overijssel en van het samenwerkingsverband Hotel Overleg Twente. Het initiatief maakt deel uit van Twente Marketing en wordt ondersteund door Gastvrij Twente.

Bijna 30 congres- en vergaderlocaties uit Twente zijn partner van Congresregio Twente. Samen beschikken zij over ruim 1.000 hotelkamers en meer dan 120 congres- en vergaderzalen. De maximale beschikbare capaciteit is 4.000 personen, de grootste zaal biedt ruimte aan 1.060 gasten. Het aanbod aan locaties loopt uiteen van kleinschalige familie- en boetiekhotels, outdoor-locaties, theaters, congreshotels tot landgoedhotels en de businessclubs van voetbalstadions. Informatie over alle partners is te vinden op www.congresregiotwente.nl.

Sectorale benadering

Congresregio Twente kiest voor een sectorale benadering van de congres- en vergadermarkt. Daarbij sluit zij aan bij de door de provincie benoemde topsector High Tech.  Hiervoor zal worden samengewerkt met onderwijsinstellingen, ondernemingen en overige organisaties die actief zijn in deze sector. In het aanbod aan de zakelijke boeker wordt niet alleen de aandacht gevestigd op de gebruikelijke zaken rondom accommodaties en vervoer, maar ook aan het thema van het congres, met gebruikmaking van aanwezige kennis en contacten in de regio. De organisatie is ervan overtuigd dat deze focus, gecombineerd met de uitstraling van Twente als het Landgoed van Nederland en de oprechte aandacht voor gasten voortkomend uit het noaberschap dat in Twente deel uitmaakt van de eigen cultuur, zal bijdragen aan een goede positionering van Twente als bestemming voor zakelijke bijeenkomsten.

Gratis advies

Congresregio Twente biedt boekers de mogelijkheid om gebruik te maken van de bemiddelingsactiviteiten van het bureau. De boeker krijgt onafhankelijk en kosteloos advies bij het vinden van een geschikte locatie. Congresregio Twente vraagt hiervoor beschikbaarheid en offertes op bij de aangesloten partners. Desgewenst organiseert Congresregio Twente een site-inspectie.

MarketingOost

Twente Marketing opereert zowel op de vrijetijdsmarkt met het merk Twente als op de zakelijke markt met Congresregio Twente. Beide maken onderdeel uit van MarketingOost, waartoe ook Congresbureau Regio Zwolle behoort. De afgelopen zeven jaar heeft dit bureau een flinke bijdrage geleverd aan de groei van het zakelijk toerisme in Overijssel. Diverse grote congressen hebben inmiddels in de Regio Zwolle plaatsgevonden.

MarketingOost investeert, als organisatie zonder winstoogmerk, middels stads- en regiomarketing in de aantrekkelijkheid van stad en regio om te zorgen voor een duurzame impuls van de regionale economie. Tot MarketingOost behoren onder meer Twente Marketing, Zwolle Marketing, Vechtdal Marketing, Salland Marketing en Hanzesteden Marketing. 

Publicatiedatum: vrijdag 2 december 2016