Een congres organiseren tijdens corona: dit is er wél mogelijk in Regio Zwolle

Een congres organiseren tijdens corona: dit is er wél mogelijk in Regio Zwolle

Een congres (of zakelijke bijeenkomst) organiseren tijdens corona: dat klinkt bijna onmogelijk. Gelukkig is dat het niet. Diverse congreslocaties in Regio Zwolle hebben de handen ineen geslagen om mogelijk te maken wat onmogelijk lijkt: het corona-proof organiseren van een congres.

Vanuit Congresregio Zwolle is Kitty Onder de Linden accountmanager en de verbindende factor tussen de locaties: “Waar de afgelopen periode veel eventlocaties gesloten waren kan nu gelukkig weer langzaam opgestart worden binnen de vereisten van de 1,5 meter economie. Op dit moment kunnen de eventlocaties nog slechts een beperkt aantal zalen beschikbaar stellen voor maximaal 30 personen en vanaf 1 juli 100 voor 100 personen. De capaciteitsmogelijkheden zijn in de 1,5 meter tot (helaas) 1/5 of minder teruggelopen. Congresregio Zwolle zet met de locaties in om op een veilige manier en in goed overleg met de opdrachtgevers naar de meest geschikte mogelijkheden voor een zakelijke bijeenkomst te kijken.”

Verplaatsen óf aanpassen: Topsector Logistiek en E-commerce Friday

De events die in het voorjaar in de Regio Zwolle plaats zouden vinden zijn verschoven naar het najaar óf naar 2021. Maar een klein gedeelte verplaatst een bijeenkomst naar een digitale vorm. Zo wordt het Topsector Logistiek congres wat op 9 september in Zwolle zou plaatsvinden volledig online gehouden en is E-commerce Friday (het landelijk E-commerce congres) uitgesteld naar november 2020. Accountmanager Kitty Onder de Linden: “We hebben wel goede hoop dat het Topsector Logistiek congres volgend jaar wel fysiek zal gaan plaatsvinden in Zwolle. Daar zijn we nog over in gesprek met de organisatie.” 

Dat in deze tijd alsnog creatieve congressen kunnen worden georganiseerd, blijkt wel uit het Nachtcongres voor verzorgenden en verpleegkundigen, wat in de nacht van 24 op 25 september in Schouwburg Odeon plaatsvinden. Uniek (én veilig) in de nacht, met opening door de nachtburgemeester van Zwolle, een stadswandeling en rondvaart door de grachten, een bezoek aan het Herman Brood museum en een ‘Brood-stijl’ schilderworkshop.

Samenwerken zorgt voor mogelijkheden

Naast de vele mogelijkheden bij de individuele locaties, biedt Congresregio Zwolle ook de mogelijkheid tot het organiseren van één fysiek congres wat op meerdere locaties kan plaatsvinden. Kitty Onder de Linden: “Zodra je de locaties gaat koppelen is er écht veel mogelijk, zeker met behulp van alle technische mogelijkheden op het gebied van live streaming en webcast uitzending, waardoor ook een sterk hybride congres neergezet kan worden.”

Juist in regio Zwolle veel ruimte: digitaal, binnen en buiten én voldoende parkeerplekken

“Dat Zwolle centraal gelegen is in Zwolle en goed bereikbaar met de auto én het OV is vaak al wel bekend. Maar wat onze locaties ook juist zo geschikt maakt (juist nu tijdens corona) is de ruime mogelijkheden voor parkeren en korte afstand tussen de locaties onderling. Dat je op een veilige, betrouwbare manier een congres kunt organiseren is in deze crisis erg belangrijk. Daarin zoeken wij graag naar de beste oplossing” vult accountmanager Kitty verder aan.

Lees hier alle opties voor het organiseren van een (zakelijk) congres of evenement in Regio Zwolle 

Publicatiedatum: dinsdag 23 juni 2020