Erben Wennemars ambassadeur van Overijssel

Erben Wennemars ambassadeur van Overijssel

Voormalig topschaatser nodigt uit tot bezoek 'VisitOost'

Erben Wennemars, vooral bekend vanwege zijn imposante schaatscarrière en als analist bij de NOS, is de nieuwe ambassadeur van VisitOost. De samenwerking maakt onderdeel uit van de nationale campagne van MarketingOost, waarmee Overijssel wordt gepromoot als toeristische bestemming. Wennemars, geboren en getogen in Overijssels Vechtdal, is trots op ‘zijn’ provincie: “Overijssel is voor mij nog steeds dé plek om mezelf op te laden.” 

 De samenwerking met Erben Wennemars als ambassadeur van VisitOost is volgens Henk van Voornveld, directeur van MarketingOost, een vanzelfsprekend een-tweetje: “Erben is een sympathieke, nuchtere en energieke vent. Dat past bij het merk VisitOost. Onze regio is bij uitstek een plek om op adem te komen en, net als Erben, jezelf weer op te laden.” 

Ontdekken
De afgelopen maanden heeft Wennemars verschillende plekken in Overijssel bezocht en ervaren: Van kanovaren in Nationaal Park Weerribben-Wieden tot een statig bezoek aan Landgoed Twickel in Twente. Zijn verhalen en ontmoetingen zijn vastgelegd en gemonteerd tot compacte videoclips, die via de website en sociale media kanalen van VisitOost te bekijken zijn. Wennemars: “Zelfs als je hier je hele leven al woont ontdek je telkens nieuwe, prachtige plekken. Die afwisseling in landschappen, dat vind ik zo mooi aan deze regio. Het is voor mij niet moeilijk om enthousiast te worden over mijn Overijssel.” 

 Meer video's en verhalen van Erben Wennemars zijn te vinden op www.visitoost.nl/erben 

Foto: Bertrik Hakvoort

Publicatiedatum: dinsdag 25 september 2018