Groei toerisme zet door in Overijssel

Groei toerisme zet door in Overijssel

Ondernemers positief, ruim 4% meer overnachtingen in eerste halfjaar 2018

 Verblijfsaccommodaties in Overijssel kijken in het algemeen positief terug op de eerste helft van dit jaar. Het aantal overnachtingen steeg met ruim vier procent ten opzichte van het eerste half jaar van 2017. Dat is iets hoger dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit een analyse van de cijfers van het CBS door MarketingOost en een rondgang langs diverse Overijsselse ondernemers.

De groei van het aantal buitenlandse toeristen is wederom groot, 14% meer overnachtingen dan in het eerste half jaar van 2017. In Nederland ligt het gemiddelde op 8%. Het zijn voornamelijk Belgische en Duitse gasten die bijdragen aan de groei in Overijssel.

Positief beeld bij toeristische ondernemers
Een rondgang door MarketingOost langs een aantal toeristische ondernemers bevestigt dit beeld. Zij hebben een positief beeld over het eerste halfjaar. Ook de eerste resultaten over de zomermaanden laten volgens hen een mooi resultaat zien. Hoewel een enkeling aangeeft dat het misschien wel té warm was, waardoor de toerist eerder de kust opzocht, heeft de meerderheid kunnen profiteren van de mooie zomer.

 Ondernemers geven aan, zich in toenemende mate op de buitenlandse markt te richten, en lijken de vruchten van hun inspanningen te plukken. Buitenlandse gasten komen vooral vaker naar campings in Overijssel. Het aantal overnachtingen is daar met liefst 42% gestegen.

Publicatiedatum: vrijdag 5 oktober 2018