Hanzestad Zwolle in uitzending '3 op Reis' zondag 30 augustus

Hanzestad Zwolle in uitzending '3 op Reis' zondag 30 augustus

In het aankomende seizoen van 3 op Reis staan geen verre buitenlandse bestemmingen op de planning, maar de mooiste bestemmingen binnen Nederland. Zwolle mag daar als experimentele Hanzestad niet in ontbreken. Zondag 30 augustus is Zwolle te bewonderen in de uitzending van 3 op Reis 'Dichtbij Huis'.

Foto: presentator Chris Zegers in de Zwolse grachten aan boord bij 3 Michelin sterrenchef van De Librije in Zwolle Jonnie Boer

 3 op Reis ontdekt Hanzestad Zwolle

 De makers van het populaire NPO tv programma '3 op Reis' beseffen zich dat reizen er de komende tijd compleet anders uit gaat zien. Geen verre buitenlandse bestemmingen, maar parels uit eigen land. Het Oosten van Nederland met daarin Zwolle als experimentele Hanzestad mag daarin niet ontbreken.  

Chris Zegers enthousiast over Zwolle

 In de uitzending van zondag zien we presentator Chris Zegers een bezoek brengen aan onze bijzondere Hanzestad waar hij zich laat verwennen door culinaire hoogstandjes bij De Librije, maar ook door de verrassende binnenstad boordevol cultuur, bezienswaardigheden en creatieve inwoners.

 Zwolle Marketing 

Brandmanager Claudi Groot Koerkamp is trots op de komst van 3 op Reis naar Zwolle: "Het is een bevestiging van onze koers om Zwolle op de kaart te zetten als experimentele Hanzestad. De redactie van 3 op Reis weet onze Hanzestad te vinden én merkt ons aan als één van de parels in Nederland. Dat is natuurlijk een onwijs compliment."    Zwolle Marketing heeft als doel om in 2030 van Regio Zwolle de 4e economische topregio van Nederland te maken. "Zwolle is daarin van groot belang als kartrekker, maar ook als aantrekker van hogeropgeleiden en young potentials. Het is de experimentele Hanzestad van de toekomst" vult brandmanager Groot Koerkamp verder aan.

 Hanzestad Zwolle in uitzending zondag 30 augustus om 19:40 op NPO3

 Het persprogramma voor 3 op Reis is verzorgd door Zwolle Marketing: "Er was eigenlijk te veel keuze in Zwolle voor de redactie van 3 op Reis, want ook met inachtneming van alle coronamaatregelen heeft onze stad óntzettend veel te bieden" sluit Groot Koerkamp af.   In de uitzending van zondag zal naast Hanzestad Zwolle ook de Sallandse Heuvelrug en de Lemelerberg het Oosten van Nederland vertegenwoordigen.

Fotocredits: crew '3 op Reis'

 Bezoek Hanzestad Zwolle

 Na de uitzending van 3 op Reis toe aan een bezoek aan Zwolle? Via VisitZwolle.com is alle informatie te vinden voor een succesvol bezoek aan onze verrassende Hanzestad.  

Publicatiedatum: woensdag 26 augustus 2020