Inschrijving grootste fietsonderzoek ooit gestart

Inschrijving grootste fietsonderzoek ooit gestart

Al 10.000 Nederlanders ingeschreven voor Fiets Telweek

 Op 14 september start Nederlands grootste fietsonderzoek ooit. Voor het eerst worden alle fietsbewegingen in kaart gebracht die fietsers maken. Het onderzoek duurt een week, waarbij zoveel mogelijk fietsers worden opgeroepen mee te doen. Inmiddels hebben zich meer dan 10.000 deelnemers aangemeld. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het Nederlandse fietsnetwerk te verbeteren.

Speciale app
Voor het onderzoek is een speciale app ontwikkeld: de App de Fiets! app. Deze app meet welke routes fietsers fietsen, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn. Fietsers nemen deel aan het onderzoek door de gratis app te downloaden in de app store. Onder de deelnemers worden 20 Batavus fietsen verloot.

Breedgedragen onderzoek
Het fietsonderzoek is tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking van diverse partijen. Naast  Nederlandse provincies en stadsregio’s werken ook de Nederlandse Fietsersbond, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Bredase universiteit NHTV mee aan de ontwikkeling en verwerking van het onderzoek. 

Provincie Overijssel draagt actief bij
De provincie Overijssel draagt actief bij aan dit onderzoek. De afgelopen jaren is er door de provincie en gemeenten fors geïnvesteerd in de route infrastructuur en belevingsaspecten. Om de belevingskwaliteit van de routenetwerken te versterken en het Overijsselse fietsproduct structureel in de markt te zetten is kennis van het thema fietsen  van essentieel belang.   Onlangs  werden de resultaten van het fiets- en wandelonderzoek gepubliceerd, waaruit blijkt dat  Overijssel  een populaire fietsprovincie is.  

 Fiets Telweek

Meten. Weten. Verbeteren.

Publicatiedatum: woensdag 2 september 2015