Inspiratiebijeenkomst

Inspiratiebijeenkomst "Zorgeloos Vechtdal"

Samenwerking Vechtdal Marketing & Zorg op Locatie, mogelijk gemaakt door Vechtdalgemeenten


Vechtdal Overijssel staat bekend om het prachtige en veelzijdige natuurlandschap waar vakantiegasten heerlijk tot rust kunnen komen en volledig ontzorgd worden. Bij recreatieondernemers is gastvrijheid een belangrijke kernwaarde en de wens is dat iedereen het ultieme vakantiegevoel beleeft in "Zorgeloos Vechtdal", ongeacht toegankelijkheidsbehoefte of specifieke hulpvraag. Gezien de recente trends en ontwikkelingen is het verstevigen van de combinatie vrije tijd en zorg enorm kansrijk en temeer reden voor een inspiratiebijeenkomst. De bijeenkomst is een aanzet om een gezamenlijk project met betrokken recreatieondernemers en zorgpartijen op te zetten. Deze wordt op donderdag 2 februari om 16.00 uur gehouden bij de Imminkhoeve in Lemele.

Mede mogelijk gemaakt door…
Met het nieuwe recreatieseizoen 2017 in het vizier, worden de eerder gestarte initiatieven vanuit Vechtdal Marketing en Zorg op Locatie - in opdracht van de Vechtdalgemeenten en in samenwerking met betrokken partijen - verder geprofessionaliseerd. Er wordt gestreeft om "Zorgeloos genieten in ongehinderd Vechtdal" op de kaart te zetten voor een koopkrachtige hulp-vragende recreatiedoelgroep, die wil genieten van de veelzijdige vakantieregio Vechtdal. Dit kan niet zonder betrokkenheid van ondernemers.

Inspiratie en kansen voor horeca- en recreatieondernemers
Economische kansen zijn gesignaleerd, ideeën worden uitgewerkt en het is nú tijd om gezamenlijk in te zetten op sector overschrijdende product- en arrangementontwikkeling. Doel van de bijeenkomst is om kennis en ervaring te delen zodat er gezamenlijk een innovatief concept ontwikkeld kan worden. Zorg is een breed begrip en wordt opgedeeld in drie thema’s. Bovendien wordt tijdens de bijeenkomst interesse gepeild onder horeca-, recreatie- en zorgondernemers voor deelname aan een recreatie-zorgproject ten behoeve van het eigen bedrijf.

Vechtdal Kompas
Het Vechtdal Kompas is de meerjarige koers voor de vrijetijdseconomie van het Vechtdal en is de fundamentele basis voor dit ontwikkelingstraject. Binnen de kansrijke pijler Zorg wordt ingezet op productontwikkeling en ketensamenwerking, zodat de crossover vrije tijd en zorg versterkt wordt. Hierdoor worden nieuwe markten aangeboord en beter bediend. Bovendien stijgt hierdoor het aantal bezoekers en de toeristische besteding, waardoor de werkgelegenheid toeneemt. Door de samenwerking met het regionale initiatief ‘Zorg op Locatie’ is het mogelijk om de combinatie vrije tijd en zorg naar een vervolg stadium te tillen. Op dit moment wordt hard gewerkt om plannen te concretiseren. Tijdens de inspiratiebijeenkomst wordt inbreng van ondernemers op prijs gesteld om tot een gezamenlijk project komen.

Graag ontvangen we u op donderdag 2 februari 2017 a.s. bij de Imminkhoeve, Lemeleweg 41, 8148 PB Lemele.

Programma inspiratiebijeenkomst:
16.00 uur       Warm Welkom
16.10 uur       Vrije tijd en zorg: de feiten (Vechtdal Marketing: Anieke v Wijnen)
16.30 uur       De Recreant aan het woord
16.45 uur       De Ondernemer aan het woord
17.00 uur       U bent aan zet (discussie in werkgroepen)
17.30 uur       Plenaire terugkoppeling
18.00 uur       Afsluiting

Graag aanmelden voor uiterlijk vrijdag 27 januari 2017. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vechdal Marketing, Anieke van Wijnen, tel. 0529-462138 of 06-18015385, avanwijnen@vechtdalmarketing.nl


Publicatiedatum: maandag 23 januari 2017