Kabinet investeert 22,5 miljoen in groei economie én leefomgeving via Regiodeal

Kabinet investeert 22,5 miljoen in groei economie én leefomgeving via Regiodeal

Regio Zwolle is een groeiregio die van groot belang is voor Nederland. In december heeft Regio Zwolle bij het Rijk nagenoeg twintig ambitieuze projecten ingediend onder de noemer van de Regio Deal. Vrijdag 14 februari werd bekend gemaakt dat het rijk 22,5 miljoen euro uittrekt om te investeren in Regio Zwolle.

De vier thema’s waar Regio Zwolle op heeft ingezet zijn: nieuwe economie, arbeidsmarkt, leefomgeving en demo-delta. Doel is om onze samenleving en de manier waarop we ons geld verdienen klaar te maken voor de toekomst.

De nieuwe leefomgeving

 Regio Zwolle zet met deze Regiodeal  in op vernieuwing en verduurzaming. Één van de uitdagingen is om stad en land in balans te houden. We streven naar een regio waar iedereen in elke levensfase prettig kan wonen, werken en recreëren. Een belangrijk onderdeel daarvan is vrijetijdseconomie. Directeur-bestuurder MarketingOost, Evelyn Borgsteijn: “In onze regio groeit de vrijetijdseconomie sterk en daarmee ook de werkgelegenheid. Om voor een eigentijds aanbod te zorgen, moet de sector blijven innoveren.”

Bekijk   hier  de video  van thema Stad & Land waar onze  directeur-bestuurder Evelyn Borgsteijn   het belang van de regiodeal benadrukt. 

Bevestiging belang Regio Zwolle 

Dat Regio Zwolle groeiregio van Nederland is werd afgelopen week nog onderstreept door de publicatie van economen Otto Raspe en Frits Oevering.   Zij signaleren  dat juist een aantal regio’s buiten de Randstad van groot belang zijn voor de algehele Nederlandse economie.   Ook wethouder Bram Harmsma (Steenwijkerland) bevestigt het belang van vrijetijdseconomie in Regio Zwolle: “In Regio Zwolle spelen we op het gebied van vrijetijdseconomie Champions League voetbal. Om dat te behouden moeten we investeren in de toekomst.”

Toekenning Regio Deal

Op vrijdag 14 februari is bekend gemaakt dat het Rijk 22,5 miljoen euro toekent aan 14 van de 18 ingediende projecten in Regio Zwolle. “Een fantastisch resultaat voor Regio Zwolle, we zijn er heel blij mee. Een investering in Regio Zwolle is een investering in Nederland”, aldus Peter Snijders, voorzitter Regio Zwolle. Meer informatie over de Regio Deal en het belang van het thema Leefomgeving is   hier  te vinden.  

Update bericht: maandag 17 februari 2020
Publicatiedatum: donderdag 23 januari 2020

Publicatiedatum: maandag 17 februari 2020