Leefstijlen geactualiseerd en beschikbaar op Leefstijlvinder.nl

Leefstijlen geactualiseerd en beschikbaar op Leefstijlvinder.nl

Acht samenwerkende provincies hebben de zogenoemde Leisure Leefstijlen geactualiseerd. Overheden, organisaties en ondernemers hebben daarmee beter inzicht in de vrijetijdswensen- en behoeften van Nederlanders. Door een investering van de provincies is alle informatie voor het eerst vrij toegankelijk op de website www.leefstijlvinder.nl.

Samen met zeven andere provincies heeft MarketingOost de (Leisure) Leefstijlen geüpdatet. Voor iedereen in de vrijetijdssector is alle informatie nu gratis beschikbaar en weer helemaal passend bij de huidige tijd. Op leefstijlvinder.nl kun je niet alleen gedetailleerde informatie vinden over de verschillende recreatie en toerisme doelgroepen, maar kun je er ook zelf mee aan de slag. Vul bijvoorbeeld een postcodebestand in van je bezoekers en zie wat voor type vakantiegangers dit zijn en hoe je je aanbod en communicatie hierop af kunt stemmen.

Je hoeft het niet allemaal zelf uit te zoeken. Uiteraard biedt MarketingOost graag ondersteuning. We helpen je inzicht te krijgen in de verschillende doelgroepen en geven daarnaast ook richting in passende doelgroepen bij jouw onderneming of organisatie.  

Belangrijke ontwikkelingen in het afgelopen decennium maakten een actualisatie van de leefstijlen nodig. Tien jaar geleden maakten 50-plussers bijvoorbeeld nog nauwelijks gebruik van sociale media. Een medium als Hyves was destijds groot, terwijl belangrijke actiesites als Vakantieveiling.nl of Groupon nog niet eens bestonden. Tegenwoordig boekt een belangrijk deel van de consumenten vakanties of uitjes via dit soort sites.

  De Leefstijlen nu gratis toegankelijk op Leefstijlvinder.nl
Voor het eerst zijn de leefstijlen digitaal beschikbaar. Belanghebbenden vinden alle informatie op de website www.leefstijlvinder.nl. Deze gratis toegankelijke website biedt ondernemers en overheden veel functionele handvatten. Op eenvoudige wijze kunnen ze bijvoorbeeld zelf een postcodeanalyse uitvoeren. Hiermee kan een specifiek bezoekersbestand worden voorzien van een leefstijlprofiel, waarmee een ondernemer inzicht krijgt in de interesses en wensen van hun (potentiële) bezoekers. Een gemeenteatlas biedt inzicht in de omvang van de leefstijlgroepen en het lokale vrijetijdsgedrag.

SAMR Marktvinders heeft de leefstijlen beschreven in opdracht van de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. De provincies werken samen met adviesbureaus en marketingorganisaties, waaronder MarketingOost, die de leefstijlen uitdragen en vertalen naar praktische tools.

Meer weten over de nieuwe leefstijlen en wat wij kunnen betekenen? Neem contact op met Wieteke Kalkema via 038 - 468 6651 of wkalkema@marketingoost.nl

Publicatiedatum: zondag 1 juli 2018