Nieuwe ambassadeurs voor de IJsseldelta

Nieuwe ambassadeurs voor de IJsseldelta

Het Nationaal Landschap IJsseldelta is 32 ambassadeurs rijker! Wethouder Speksnijder van gemeente Zwartewaterland reikte op donderdag 26 maart namens het bestuurlijk kernteam de certificaten aan de ambassadeurs uit en overhandigde het boek “Het nationale landschap IJsseldelta in beeld”. Een prachtig naslagwerk voor de ambassadeurs om de bezoekers van het Nationaal Landschap IJsseldelta zo goed mogelijk te informeren over het gebied. De cursus werd verzorgd door IVN en IJsseldelta Marketing.

Tijdens de cursus kwamen verschillende thema’s aan bod waaronder; de ontstaansgeschiedenis, cultuurhistorie, verbinding stad - platteland, Hanzehistorie, agro-toerisme, evenementen en gastvrijheid in de  IJsseldelta. Met deze informatie kunnen de ambassadeurs de gasten vertellen over de ontstaanswijze van het gebied en ze wijzen op de bijzondere plekjes. Een extra service wat het verblijf én het gebied aantrekkelijker maakt. De cursus werd op 26 maart afgesloten met een excursie in de IJsseldelta waarbij unieke locaties in Wilsum, Kampen, Kampereiland en Mastenbroek werden bezocht. In het najaar is er nog een terugkomdag om gezamenlijk ervaringen uit te wisselen.

Het beleven van natuur en landschap wordt steeds belangrijker voor de gemiddelde Nederlander. Daarom zijn het instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) en IJsseldelta Marketing gestart met de cursus Ambassadeur van het Landschap. De cursus is erop gericht om bewoners en recreatie-, horeca-en ondernemers in de toeristische sector te informeren over de bijzondere waarden van het Nationaal Landschap IJsseldelta. Daarnaast krijgen de ambassadeurs de kans om een netwerk op te bouwen en gezamenlijk activiteiten te organiseren en arrangementen samen te stellen.

Publicatiedatum: vrijdag 27 maart 2015