Nieuwe belevingskaart voor Kampen en IJsseldelta

Nieuwe belevingskaart voor Kampen en IJsseldelta

Op woensdagavond 5 april vond in de Stadskazerne in Kampen de startbijeenkomst van het toeristisch seizoen in de IJsseldelta plaats. De avond werd druk bezocht door zo’n 60 ambassadeurs en ondernemers. Zij werden bijgepraat over ontwikkelingen in de regio en daarnaast lanceerden ondernemers nieuwe arrangementen met als thema smaak en zingeving. Ook werd de nieuwe belevingskaart Kampen-IJsseldelta gepresenteerd. De eerste exemplaren van deze kaart werden overhandigd aan wethouder Veldhoen van de gemeente Kampen en Visserman van de gemeente Zwartewaterland.

De belevingskaart Kampen-IJsseldelta is een gezamenlijk initiatief van IJsseldelta Marketing, Gebiedscoöperatie IJsseldelta, Stichting In de IJsseldelta en Kampen Marketing. Met deze belevingskaart krijgt de bezoeker van de IJsseldelta een handig en compact overzicht van bezienswaardigheden en leuke uitjes in Kampen en de IJsseldelta. Ook zijn de centrumplattegronden van Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis opgenomen en vindt men mooie fiets- en wandelroutes op de kaart.

De belevingskaart is een mooi voorbeeld van hoe stad en platteland elkaar goed kunnen aanvullen, aldus Thea Paassen van IJsseldelta Marketing. De Hanzesteden in de IJsseldelta trekken steeds meer bezoekers. Nadat men deze historische steden heeft bezocht kan het verblijf prima verlengd worden met een bezoek aan het mooie, weidse buitengebied. Wandelen, fietsen, varen en genieten van streekproducten zijn favoriete activiteiten. De belevingskaart Kampen - IJsseldelta is gratis verkrijgbaar bij diverse bedrijven en Tourist Info in de IJsseldelta.

Publicatiedatum: maandag 10 april 2017