Pact MKB en MarketingOost in Regio Zwolle

Pact MKB en MarketingOost in Regio Zwolle

De organisatie voor het midden- en kleinbedrijf MKB regio Zwolle en MarketingOost gaan in de regio Zwolle samen optrekken. Vanaf februari zit in het kantoor van MarketingOost aan de Emmastraat in Zwolle ook een aanspreekpunt voor het MKB.

"Het gaat niet om een fusie", verduidelijkt Ben Reuvekamp, voorzitter van de ondernemersorganisatie. "We behouden onze identiteit, maar erkennen wel dat we door samenwerking een meerwaarde kunnen bieden."

MKB Regio Zwolle is in 2013 ontstaan als stichting. Gelieerd aan het landelijke MKB, maar toch zelfstandig en met het doel straks minstens duizend leden te hebben. De roots van MarketingOost liggen bij de VVV en de vrijetijds economie, maar inmiddels is het pakket veel breder geworden als marketingorganisatie. "We richten ons op het totaal van stads- en regio-ontwikkeling, wonen, werken en recreëren in een brede context", aldus directeur Henk van Voornveld.

De MKB-stichting is inmiddels goed uit de startblokken gekomen en heeft nu behoefte aan een vast 'honk', een aanspreekpunt, oftewel, in wat wolliger taal, een 'informatieve draaischijf' waar ondernemers terecht kunnen met al hun vragen en suggesties. Vanaf 1 februari zit er voor twee dagen per week een betaalde kracht bij MarketingOost in het pand. Het mes gaat volgens Van Voornveld en Reuvekamp aan twee kanten snijden. MarketingOost krijgt als het ware het MKB over de vloer en het MKB kan gebruik maken van de expertise die de werknemers van MarketingOost kunnen bieden op het gebied van marketing.

Bron: Deondernemer.nl

Publicatiedatum: maandag 19 januari 2015