Peter Snijders: Regio Zwolle 'boomt' als 4e economische topregio

Peter Snijders: Regio Zwolle 'boomt' als 4e economische topregio

In 10 jaar tijd hebben 21 gemeenten en 4 provinciebesturen rondom Zwolle een economisch   samenwerkingsverband  opgezet dat een voorbeeld kan zijn voor Nederland. Regio Zwolle boomt en is 4e economische topregio en daarmee volwaardig onderdeel van de economische hoofdstructuur van Nederland. ‘Het stadium van ‘het gaat wel lekker’ is voorbij. Nu moet het Rijk meewerken om grenzen te verleggen voor verdere economische groei,’ zegt burgemeester Peter Snijders van Zwolle en voorzitter van het samenwerkingsverband.   

In samenwerking met MarketingOost en het Regio Zwolle Bureau

Dit interview kwam tot stand door een samenwerking met MarketingOost, Regio Zwolle Bureau en Gemeente Zwolle. MarketingOost werkt samen met het Regio Zwolle Bureau aan het intern én extern op de kaart zetten van Regio Zwolle. Regio Zwolle is een (licht) bestuurlijke samenwerking van 21 gemeenten uit 4 provincies. Gezamenlijke doelstelling is om in 2030 de 4e economische regio van Nederland te zijn. Meer informatie over Regio Zwolle via: www.regiozwolle.info.   Lees   hier het hele artikel...van opinieblad Forum van VNO-NCW.

Over Forum, het opinieblad van VNO-NCW

Opinieblad Forum is een digitaal platform voor ondernemers, politici, beleidsmakers en media over ondernemerschap en politiek. Op www.opiniebladforum.nl worden dagelijks nieuwe interviews, achtergronden en opiniestukken gepubliceerd. Daarnaast komt Opinieblad Forum maandelijks uit als tijdschrift dat bij ruim 25.000 ondernemers, politici, beleidsmakers en journalisten in de bus valt.

Publicatiedatum: maandag 2 december 2019