Toename buitenlandse gasten in Overijssel

Toename buitenlandse gasten in Overijssel

De Nederlandse logiesaccommodaties ontvingen in 2014 aanzienlijk meer gasten dan het jaar ervoor. Er kwamen vooral meer buitenlanders. Iets meer de helft van hen kwam uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk of België. De groei van het aantal buitenlandse gasten in Overijssel bedroeg 12 procent.

In 2014 verbleven in totaal 36 miljoen gasten in Nederlandse logiesaccommodaties, zoals hotels, bungalows, campings en groepsaccommodaties. Dat waren er 6 procent meer dan in 2013, waarmee de sterkste groei van de afgelopen zes jaar werd bereikt.

In Overijssel nam het aantal Nederlandse gasten met 3,8 procent toe, uit het buitenland kwamen er zelfs 12 procent meer dan vorig jaar. Vooral veel Duitse, Belgische en Aziatische gasten wisten onze provincie te vinden.

 

De berichtgeving komt niet geheel als een verrassing. Eind vorig jaar werd al gesproken van een toename in het aantal overnachtingen. Verder werd dit jaar bekend dat de werkgelegenheid in de vrijetijdseconomie is toegenomen, de naamsbekendheid van de Overijsselse regio's is gestegen en werden liefst 11 Overijsselse campings uitgeroepen tot 'Best Camping'.

Dit artikel betreft de voorlopige cijfers van het CBS. Bekijk het bericht met alle grafieken op de website van het CBS. De definitieve cijfers worden op 30 juni gepubliceerd.

Publicatiedatum: vrijdag 27 maart 2015