Verduurzamen van bestemmingen centraal op Wereld Toerisme Event

Verduurzamen van bestemmingen centraal op Wereld Toerisme Event

Met als thema ‘Creating better places together’ wordt op donderdag 27 september a.s. in Nijmegen een grote internationale conferentie gehouden over duurzaam toerisme. Internationale duurzaamheidsexperts, overheden, bedrijfsleven en de academische wereld wisselen kennis en ideeën uit over vele aspecten van het verduurzamen van toeristische bestemmingen. Het Wereld Toerisme Event vindt plaats op de internationale World Tourism Day, 27 september, en wordt gehouden in De Lindenberg in Nijmegen, de Groene Hoofdstad van Europa in 2018. 

Betere bestemmingen creëren gaat iédereen aan!

“Het is voor iedereen belangrijk dat er oog is voor duurzame ontwikkeling. Alleen zo blijven bestemmingen ook in de toekomst aantrekkelijk om te bezoeken en in te leven”, aldus Wim Gramsma, die verantwoordelijk is voor de communicatie rondom het evenement.  “Zonder behoud van natuur, cultuur en gastvrije inwoners, is er geen toekomst voor toerisme op een bestemming. Zowel ver weg als dichtbij.”

 European Green Capital

Nijmegen is door de uitverkiezing tot European Green Capital 2018 de meest logische locatie voor dit internationale event. “De organisatie heeft een veelzijdig programma samengesteld met internationale topsprekers, praktische workshops en aansprekende voorbeelden uit de praktijk”, aldus Gramsma. Daarnaast krijgen de nationale en internationale bezoekers volop mogelijkheid om te netwerken. Bij de organisatie zijn naast de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland ook het MVO Netwerk Toerisme, de ANVR, de Vereniging van Kleine Reisorganisaties, de Recron en Green Destinations betrokken.

 Tickets voor het Wereld Toerisme Event in De Lindenberg in Nijmegen zijn te bestellen op www.wereldtoerismedag.nl.

Publicatiedatum: donderdag 5 juli 2018