Culturele Verlokkingen over de IJssel

Culturele Verlokkingen over de IJssel

Aanleiding

Overijssel is een provincie vol culturele hotspots. Musea met internationale allure, maar ook kleinschalige culturele topevenementen. En dat mag de rest van Nederland best weten!

Doel

De cultuurparels van Overijssel onder de aandacht brengen van potentiële bezoekers en hen verleiden tot een (meerdaags) bezoek aan Overijssel.

Actie

Er is een speciale cultuurbijlage in de Volkskrant uitgegeven met de titel 'Culturele verlokkingen over de IJssel'. In deze special van acht pagina's worden de meest bijzondere cultuurparels uitgelicht. Daarnaast wordt een agenda getoond met culturele evenementen, die de aankomende maanden plaatsvinden.

In de cultuurbijlage wordt voor een totaaloverzicht doorverwezen naar oostbest.nl, waar ook de culturele arrangementen staan, die het aantrekkelijk maken om wat langer in Overijssel te blijven.

Daarnaast is er een Facebookcampagne waarbij de 'culturele verlokkingen' worden getoond aan facebookgebruikers die geïnteresseerd zijn in cultuur. Er zijn twee advertenties gemaakt, één gericht op het culturele topaanbod en de ander gericht op het aanbod van aantrekkelijke culturele arrangementen.

Resultaat

De campagne heeft een groot bereik: via de Volkskrant is het bereik bijna 800.000 lezers. Ook via Facebook is het potentiële bereik enorm. Beide facebookadvertenties scoorden gelijkwaardig als het gaat om views en 'clicks'.

Project afbeeldigen

Culturele Verlokkingen over de IJssel
Culturele Verlokkingen over de IJssel
Culturele Verlokkingen over de IJssel