Bibliotheek

Inzicht in de doelgroep: Rustig Groen

Inzicht in de doelgroep: Rustig Groen

Publicatiedatum dinsdag 30 juli 2013
Regio(s) Nederland
Auteur(s) KennispuntOost

bekijk / download deze publicatie >

Beknopte samenvatting

De consument van nu is een levensstijl consument. De hedendaagse consument gaat op zoek naar unieke, bijzondere en vooral authentieke belevenissen. Het gedrag van de consument van vandaag begrijpen lukt niet meer uitsluitend op basis van demografische gegevens (bijv. leeftijd, gezinsfase, inkomen). Om een consument te begrijpen is inzicht in iemands wensen, motieven en interesses nodig.

De RecreantenAtlas is een project van Recron en SmartAgent. In de RecreantenAtlas wordt de Nederlandse recreant en vakantieganger gesegmenteerd op basis van wensen, motieven en interesses. Dit resulteert in zeven verschillende leefstijlprofielen: uitbundig geel, gezellig lime, rustig groen, ingetogen aqua, stijlvol en luxe blauw, avontuurlijk / ondernemend paars en creatief en inspirerend rood.

Deze rapportage geeft globaal inzicht in het leefstijlprofiel rustig groen. Het rapport is samengesteld door KennispuntOost op basis van feiten en cijfers van SmartAgent en Recron.

Rustig groen

Rustige recreanten. Geen grote wensen, houden van privacy en rust. Vaak één en tweepersoonshuishoudens in de oudere leeftijdscategorie. Willen de drukte vermijden en gaan daarom dus niet graag naar evenementen en grote attracties. In de eigen omgeving is genoeg moois te zien en te ontdekken, je hoeft er niet ver voor te reizen. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.


Voor meer informatie over deze publicatie kunt u contact opnemen met Annemiek Riefel of Cindy Gelderman.

 

bekijk / download deze publicatie >