Congresregio Twente

Congresregio Twente

Congresregio Twente levert vanuit de specifieke kennis van het zakelijk toerisme een bijdrage aan de groei van het zakelijk toerisme in Twente, door doelgroep gerichte marketing- en salesactiviteiten. Hiermee wordt de positie van Twente op de markt van zakelijk toerisme en de regionale economie duurzaam versterkt. Het congresbureau biedt professioneel en kosteloos advies bij de organisatie van een zakelijke bijeenkomst en zorgt voor actieve acquisitie van zakelijke evenementen.

Hightechregio   én Landgoed van  Nederland

Twente is de meest ondernemende hightechregio van Nederland door de aanwezigheid van de Universiteit Twente, Hogescholen zoals Saxion en meer dan drieduizend hightechbedrijven en –instellingen. Daarom ligt de focus op deze sector.  Deze focus, gecombineerd met de uitstraling van Twente als het Landgoed van Nederland en de oprechte aandacht voor gasten voortkomend uit het noaberschap dat in Twente deel uitmaakt van de eigen cultuur, zal bijdragen aan een goede positionering van Twente als bestemming voor zakelijke bijeenkomsten.

Zakelijke bijeenkomsten  van 2 tot 50.000 personen

Bijna 40 congres- en vergaderlocaties uit Twente zijn partner van Congresregio Twente. Samen beschikken zij over ruim 1.000 hotelkamers en meer dan 140 congres- en vergaderzalen. Zakelijke bijeenkomsten van 2 tot 50.000 personen kunnen ondergebracht worden in Twente. Het aanbod aan locaties loopt uiteen van kleinschalige familie- en landgoedhotels, congreshotels, outdoor-locaties, theaters tot een voormalige vliegbasis en een voetbalstadion.     Doelstelling is het vergroten van de bekendheid van Twente als destinatie voor zakelijk toerisme. Een positieve bijdrage leveren aan het imago van Twente als een aantrekkelijk gebied voor wonen, werken en recreëren. Van belang bij het verwerven van nieuwe bedrijfsvestigingen in de regio. Met haar activiteiten inkomsten genereren, die weer worden benut om te investeren in de promotie en marketing van Twente als congresregio.

Gratis advies

Congresregio Twente biedt boekers de mogelijkheid om gebruik te maken van de bemiddelingsactiviteiten van het bureau. De boeker krijgt onafhankelijk en kosteloos advies bij het vinden van een geschikte locatie. Congresregio Twente vraagt hiervoor beschikbaarheid en offertes op bij de aangesloten partners. Desgewenst organiseert Congresregio Twente een site-inspectie.   Bekijk alvast dit filmpje van  een Site Visit.