Congresregio Zwolle

Congresregio Zwolle

Intermediair voor zakelijk toerisme 

Congresregio Zwolle is dé intermediair voor het zakelijk toerisme in de Regio Zwolle. Deze regio is gebaseerd op een bestuurlijke samenwerking tussen 20 gemeenten, gelegen in vier provincies, met Zwolle als economische spil. De regio kenmerkt zich door een krachtige economie en gezond ondernemersklimaat met historische Hanzesteden in een prachtige omgeving.

Het congresbureau geeft door marketing, promotie en acquisitie een grotere bekendheid aan de regio en provincie als zakelijk toeristische destinatie en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de versterking van de economische positie en werkgelegenheid in deze regio. Het congresbureau biedt professioneel en kosteloos advies bij de organisatie van een zakelijke bijeenkomst en zorgt voor actieve acquisitie van zakelijke evenementen.

Doelstelling is om de Regio Zwolle als primair zakelijke bestemming van Oost Nederland te profileren en de komende jaren een forse uitbreiding van het aantal congressen en zakelijke bijeenkomsten te realiseren. Hiertoe wordt samengewerkt met congreslocaties, hotels en toeleveranciers, maar ook met kennispartners binnen de regio.