Hanzesteden

Hanzesteden

Negen Hanzesteden verbonden door het water

Deventer - Doesburg - Elburg - Harderwijk - Hasselt - Hattem - Kampen - Zutphen - Zwolle

In de Hanzesteden - verbonden door het water - staat de dynamiek in de stad centraal, binnen een historisch Hanzedecor.   In de Hanzesteden ontmoet je wereld van vandaag in een historisch decor.   De authentieke sfeer, evenementen, gezellige terrassen en economische bedrijvigheid zorgen voor een hippe, eigentijdse, avontuurlijke invulling van de stad voor een dag- of meerdaags bezoek. 

Perspectief Hanzesteden 2020-2025: Tijd voor bestemmingsmanagement
Een duidelijk integraal perspectief is noodzakelijk om de resultaten voort te zetten en de verwachte groei van 50% in internationaal toerisme in goede banen te leiden. In plaats van bestemmingspromotie is het nu tijd voor bestemmingsmanagement. Perspectief Hanzesteden 2020-2025 heeft als ambitie dat iedere Hanzestedeling profiteert van toerisme: bewoners, bezoekers en bedrijven in de brede Hanzeregio.

Perspectief Hanzesteden 2020-2025

Perspectief Hanzesteden 2020-2025

Een samenvatting van het Perspectief Hanzesteden 2020-2025 is  hier te lezen. 

Hanzesteden Marketing is de toonaangevende regievoerder en uitvoerder van het thema Hanze.

Uit representatief onderzoek komt uit naar voren dat met name het historisch decor, terrassen, authentieke sfeer en leuke winkels redenen zijn om een Hanzestad te bezoeken. Daarnaast komt uit het onderzoek naar voren dat het voor 44,5 % van de ondervraagden daadwerkelijk een meerwaarde is dat een stad een HANZEstad is en niet zomaar een willekeurige oude stad.

Hanzesteden Marketing streeft naar het verbeteren van het imago en het vergroten van de naamsbekendheid van de Hanzesteden. Daarmee draagt Hanzesteden Marketing bij aan de versterking van de regionale economie voor bedrijfsleven en overheid.

De basis voor samenwerking binnen de Hanzesteden valt binnen het domein vrijetijdseconomie. Hierbij wordt het Hanze’brand’ verder verdiept en willen we de zichtbaarheid vergroten. Wij hebben een intensieve samenwerking met toeristische regio- en stadsmarketingorganisaties en ondernemers worden ook nadrukkelijker betrokken. Het doel van samenwerking is dat door met meerdere steden het label Hanze te laden en te promoten er meer bekendheid, bezoekers en bestedingen worden gegenereerd. 

Bekijk hier de Merkgids Hanzesteden 

Bekijk meer Hanze-video's op Youtube 

Bekijk de Feiten & Cijfers van 2018 (PDF)

Download de Persresultaten 2019 (PDF)

Download de Persresultaten 2020  | t/m 1 augustus  (PDF)

Download de trade brochure (Engelstalig) van Hanzesteden