Weerribben-Wieden

Weerribben-Wieden

Parels in Noordwest Overijssel!

In het noordwesten van Overijssel ligt  Weerribben-Wieden, geografisch gelijk aan de gemeente Steenwijkerland. Het gebied is thuishaven van beroemde publiekstrekkers als Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden, maar ook van minder bekende (maar daarom niet minder mooie) plaatsen als Blokzijl, Vollenhove en Steenwijk.

Het water speelt een prominente rol in de regio. Vrije tijd wordt in Weerribben-Wieden  voor een groot deel  besteed in, op, aan en langs het water.

Daarnaast speelt de (toegankelijke) natuur een belangrijke rol, je komt met gemak tot in de haarvaten van de natuur. Kenmerkend voor de regio is kleinschaligheid. De accommodaties zijn relatief klein, wat een geheel  eigen persoonlijke en ongecompliceerde vorm van gastvrijheid meebrengt.

Samen met ondernemers, overheden, partners en andere stakeholders willen we de bekendheid van de regio vergroten, meer bezoekers langer laten verblijven, zo meer bestedingen in de toeristisch-recreatieve sector genereren en op deze manier de regionale economie te versterken.

Feiten  & Cijfers  Weerribben-Wieden