Veelgestelde vragen

Er zijn veel vragen  die leven bij ondernemers en instellingen. Daarom heeft de Taskforce Gastvrij Overijssel het coördinatiepunt corona opgericht. Op onze website vindt u informatie over regelingen en maatregelen van overhedeneconomische en politieke updates en u kunt contact opnemen met onze helpdesk. Op deze pagina vindt u antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

  Horeca - algemeen

 Evenementen en samenkomsten

KHN -  veel gestelde vragen over sluiting horeca

Horeca

De horecabedrijven zijn met ingang van woensdag 14 oktober 22.00 uur gesloten voor het publiek. Afhaalrestaurants blijven open. Verkoop en bezorging van alcohol na 20.00 uur is verboden.

Welke regels gelden er voor afhalen in de horeca?   

Bij het afhalen van eten en drinken vindt geen gezondheidscheck plaats en zijn reserveren, een vaste zitplaats en het registreren van contactgegevens niet nodig. Uiteraard moet er bij afhalen worden voldaan aan de basisregels. Bijvoorbeeld 1,5 meter afstand houden. Het is aan de horecagelegenheid om te bekijken op welke wijze hier invulling aan wordt gegeven. Afhaalrestaurants sluiten verkopen na 20.00 uur geen alcohol meer.


Kunnen activiteiten in horeca en multifunctionele centra/dorpshuizen, zoals biljarten, koersballen, verenigingsactiviteiten en vergaderingen, gewoon doorgaan?   

Ja, dat mag zolang er geen horeca-activiteiten plaatsvinden. Er mag dus geen eten en drinken worden geserveerd, ook geen kopje koffie of thee. Ook geldt dat er per zelfstandige ruimte maximaal 30 personen aanwezig mogen zijn (tenzij behorend tot de uitzonderingen van artikel 2.1.2) en dat te allen tijde de 1,5 meter in acht genomen moet worden. 

Mag ik een zaal verhuren?    

Ja, dat mag voor maximaal 30 personen (tenzij sprake is van een uitzondering op basis van artikel 2.1.2. van de   noodverordening). Het (laten) plaatsvinden van catering is niet toegestaan. 


Evenementen en samenkomsten

Evenementen mogen op dit moment niet georganiseerd worden.  

Wat wordt er verstaan onder doorstroming?

Uit de plannen van de organisator of de indeling van het terrein of gebouw moet helder zijn dat doorstroming plaats zal vinden. Dit moet ook feitelijk kunnen en daadwerkelijk gebeuren. Denk hierbij aan winkels, musea en dierentuinen. Doorstroming betekent dat bezoekers bij een evenement niet stil staan of zitten. Zij zijn tijdens het evenement in beweging, zoals bijvoorbeeld bij een markt of braderie. De organisator ziet erop toe dat de doorstroom onder bezoekers plaatsvindt.

Horeca en evenementen - 14 oktober