Fill 1 Fill 1

Vechtdal meest toegankelijke bestemming van Nederland

Group 10 7 oktober 2021

Lancering initiatieven ‘Week van Toegankelijkheid’

 

Organisaties en ondernemers werken samen om het Vechtdal te ontwikkelen en te profileren als meest gezonde, gastvrije en groene bestemming. Een vakantie of dagje uit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zorgeloos Vechtdal  profileert het Vechtdal dan ook als meest toegankelijke (vrijetijds)bestemming van Nederland. Tijdens de Nationale Week van de Toegankelijkheid worden opnieuw activiteiten gelanceerd binnen het project Zorgeloos Vechtdal. Nieuwe vrijwilligers en ondernemers zijn van harte welkom.

Foto: Harry Kruiper

Anjerroute & ontwerpwedstrijd
Sinds begin 2021 zitten de lokale inclusiegroepen om tafel en in de Week van Toegankelijkheid wordt een podium geboden aan dit thema en de initiatieven die hieruit voortvloeien. “Het is fantastisch dat we nu de concrete resultaten zien van onze eerste samenwerkingen, een basis voor mooie aanbodontwikkeling,” vertelt projectleider Anieke van Wijnen.

Op 6 oktober is de toegankelijke Anjerroute, Van Zwolle tot Gramsbergen (57,7 km) gelanceerd in bijzijn van bestuurders Leo Bongers en Jan Uitslag. De route heeft 9 etappes en is vooralsnog alleen digitaal verkrijgbaar via www.vechtdaloverijssel.nl/vakantiemetzorg.

Het tweede initiatief is de ontwerpwedstrijd ‘meest toegankelijke picknicktafel van het Vechtdal’, waarbij mooie creaties zijn beoordeeld door een 8-koppige jury. De eer aan Leo Bongers om winnaar Luco Nijkamp te feliciteren met zijn ‘Hart-ontwerp’. De picknicktafel wordt geproduceerd door Zorgboerderij Vechterweerd in Dalfsen en afnemers doen tegelijkertijd mee aan Zorgeloos Vechtdal in 2022. Meer informatie is te vinden op: www.vechtdaloverijssel.nl/picknicktafel.

Aansluiten bij ‘Zorgeloos Vechtdal’
Het doel van het programma ‘Zorgeloos Vechtdal’ is dat iedereen ongehinderd deel kan nemen aan het vrijetijdsaanbod. De Inclusie Werkgroep Zorgeloos Vechtdal bestaat uit Platform Inclusief Gemeente Hardenberg, Ommer Overlegorgaan Gehandicapten en Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen, de Vechtdal gemeenten en Vechtdal Marketing. Mede mogelijk gemaakt door Leader Noord Overijssel en Ondernemershuis Vechtdal. De Werkgroep start in het najaar met schouwingen van horeca, retail en toeristische bedrijven en gaat aan de slag met het vullen van de ‘Hoge Nood app’ en het samenstellen van arrangementen. Bij deze activiteiten zoekt de werkgroep een brede samenwerking met nieuwe vrijwilligers en ondernemers, aanmelden kan bij de platforms of via info@vechtdalmarketing.nl.

Wellicht ook interessant

Nieuws
Rick Brink onthult grootste toegankelijke vakantiepark van Europa
Nieuws
Zwolle bruist tijdens 24 uur Hanze
Contact
Fill 1