Regio's
Het is de optelsom van de regio’s die samen Overijssel tot een unieke provincie maakt. Als fraaie bestemming voor bezoekers uit binnen- en buitenland, als heerlijk leefgebied voor bewoners en als kansrijk marktgebied voor bedrijven. Wij geloven in de kracht van het collectief. En in regionale samenwerking. Daarom staan de regio’s bij ons centraal. Onze collega’s zijn regionaal actief, weten wat er speelt in het gebied en houden nauw contact met ondernemers en stakeholders. Bekijk per regio wat onze plannen en ambities zijn en maak kennis met onze collega’s.
Regio- en stadsmarketing
Hanzesteden

In de Hanzesteden ontmoet je wereld van vandaag in een historisch decor.  De authentieke sfeer, evenementen, gezellige terrassen en economische bedrijvigheid zorgen voor een hippe, eigentijdse en avontuurlijke invulling van de stad voor een dag- of meerdaags bezoek.

Fill 1 Meer infomatie
IJsseldelta

Historische steden, eeuwenoude waterwegen en unieke polders, dat is wat de IJsseldelta te bieden heeft. De IJsseldelta ligt aan de monding van de IJssel. Het bijzondere gebied wordt omringd door de drie Hanzesteden Zwolle, Kampen en Hasselt, tapijtstad Genemuiden en watersportparadijs Zwartsluis.

Fill 1 Ontdek IJsseldelta
Salland

Tussen de rivier de IJssel en Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug ligt een uniek vakantiegebied: Salland! Een authentiek stukje Nederland waar het goede bewaard is gebleven met een geheel eigen charme en karakter.

Fill 1 Ontdek Salland
Twente

Twente is de grootste regio van Overijssel. Jaarlijks ervaren vele toeristen dat er ‘Tijd zat in Twente’ is. Maar ook voor de zakelijke toerist heeft Twente enorm veel te bieden.

Fill 1 Ontdek Twente
Vechtdal

Een plek waar het leven puur en ongecompliceerd is. Waar mensen naar elkaar omzien en je nog spontaan begroeten. Een gebied dat zich uitstekend leent voor een stevige wandeling, een fietstocht of voor een avontuur in de wildernis, waar je het gave gevoel van écht buitenspelen beleeft. Dat is het Overijssels Vechtdal.

Fill 1 Ontdek Vechtdal
Weerribben-Wieden

De Weerribben-Wieden is een uniek gebied met een bijzonder verhaal. Ontstaan door vervening, turfwinning, overstromingen, stuwwallen, weren, ribben en wieden. Met vele cultuurhistorische plaatsen en Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het verkennen van het gebied is een ontdekkingsreis!

Fill 1 Ontdek Weerribben-Wieden
Stad en Regio Zwolle

Zwolle heeft ambitie! De hoofdstad van Overijssel kent een rijke Hanzegeschiedenis. Het ondernemende karakter is altijd gebleven, zowel in de stad als de regio. Met de ambitie om de vierde economie van Nederland te worden, investeren stad en regio volop om een aantrekkelijke regio te zijn voor bewoners, studenten, (zakelijke) bezoekers en bedrijven.

Fill 1 Stad en Regio Zwolle
Contact
Fill 1