De parel van Noordwest Overijssel
De Weerribben-Wieden is een uniek gebied met een bijzonder verhaal. Een cultuurhistorisch verhaal. Het is het verhaal van een gebied dat gemaakt is door mensen, met bloed, zweet en tranen. Ontstaan door vervening, turfwinning, overstromingen, stuwwallen, weren, ribben en wieden. Met vele cultuurhistorische plaatsen en Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het verkennen van het gebied is een ontdekkingsreis!

Tot in de haarvaten in de natuur

Weerribben-Wieden ligt in het noordwesten van Overijssel, geografisch gelijk aan de gemeente Steenwijkerland. Het gebied is thuishaven van beroemde publiekstrekkers als Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden, maar ook van minder bekende (maar daarom niet minder mooie) plaatsen als Blokzijl, Vollenhove en Steenwijk. Het water speelt een prominente rol in de regio. Vrije tijd wordt in Weerribben-Wieden  voor een groot deel  besteed in, op, aan en langs het water. Daarnaast speelt de (toegankelijke) natuur een belangrijke rol, je komt met gemak tot in de haarvaten van de natuur. Kenmerkend voor de regio is kleinschaligheid. De accommodaties zijn relatief klein, wat een geheel  eigen persoonlijke en ongecompliceerde vorm van gastvrijheid meebrengt.

Weerribben-Wieden Marketing verzorgt in nadrukkelijke samenwerking met ondernemers, ondernemersverenigingen, evenementenorganisatoren, natuurpartijen, gemeente Steenwijkerland en provincie Overijssel de promotie en algemene informatievoorziening over de regio. Met onze activiteiten vergroten we de bekendheid van de regio en inspireren we tot een bezoek. Het bewaren van de balans tussen toerisme enerzijds en leefbaarheid anderzijds is hierbij een belangrijke uitdaging. Zo dragen we bij aan de versterking van de regionale economie en een uitstekend leefklimaat.

Grote Voort 247 8041BL Zwolle
Contact
Fill 1