Deventer - Doesburg - Elburg - Harderwijk - Hasselt - Hattem - Kampen - Zutphen – Zwolle
In de Hanzesteden - verbonden door het water - staat de dynamiek in de stad centraal, binnen een historisch Hanzedecor. In de Hanzesteden ontmoet je wereld van vandaag in een historisch decor. De authentieke sfeer, evenementen, gezellige terrassen en economische bedrijvigheid zorgen voor een hippe, eigentijdse en avontuurlijke invulling van de stad voor een dag- of meerdaags bezoek.

Hanzejaar 2023

2023 was het Hanzejaar: 9 maanden lang is met 9 steden het Hanze-gedachtengoed zichtbaar en beleefbaar gemaakt. Als aanjager en impuls voor een duurzaam economisch herstel, brede welvaart en voor groei van trots bij bewoners.

De inzet: een toeristisch-recreatief en cultureel interessant jaar dat bezoekers en bewoners trekt en vooral de basis legt voor een maatschappelijk relevante samenwerking in de toekomst. Inmiddels is het jaar afgesloten en blikken we terug op dit bijzondere themajaar. Lees meer over de terugblik.

Op donderdag 1 februari was het afsluitingsmoment van het Hanzejaar 2023 voor alle 9 Hanzesteden.

 

Perspectief Hanzesteden

Een duidelijk integraal perspectief is noodzakelijk om de resultaten voort te zetten en de verwachte groei van 50% in internationaal toerisme in goede banen te leiden. In plaats van bestemmingspromotie is het nu tijd voor bestemmingsmanagement. Perspectief Hanzesteden 2020-2025 heeft als ambitie dat iedere Hanzestedeling profiteert van toerisme: bewoners, bezoekers en bedrijven in de brede Hanzeregio.

Hanzesteden Marketing

Grote Voort 247 8041BL Zwolle
Contact
Fill 1