Fill 1 Fill 1

Art Flow Zwolle van start

Group 10 23 mei 2022

Nieuwe kunstroute langs werken van internationale en Zwolse kunstenaars.

Zwolle bruist van cultuur deze zomer. Afgelopen weekend is Art Flow Zwolle feestelijk geopend. Dit is een expositie van internationale én Zwolse kunstenaars. Hun werk is te zien op verschillende locaties in de stad die samen een bijzondere kunstroute vormen. Art Flow Zwolle duurt van 21 mei t/m 4 september 2022.


Foto: Jan Peter Jansen

Stad als podium voor kunst
‘We zijn verheugd dat zo’n mooi event weer kan’, stelt wethouder cultuur, Monique Schuttenbeld. ’Zwolle groeit en daar hoort ook een grootstedelijk cultureel aanbod bij. Vanuit het culturele- en toeristisch perspectief zetten we in op een versterking van cultuur. De stad zelf is nu letterlijk het podium voor beeldende kunst vanuit zowel de Zwolse kunstsector als vanuit de internationale kunstsector. Voor bezoekers is het een prachtige kunstroute met een verrassende mix van beeldende kunst.’

Variatie
Curator Annelies Ysebaert uit Vlaanderen is verantwoordelijk voor het internationale deel van de expositie. ‘Met Art Flow Zwolle vieren we creativiteit en saamhorigheid. We willen mensen met elkaar verbinden, met de stad en met de internationale en lokale kunstenaars. Ik ben trots op de grote variatie aan  beeldende kunst die we bezoekers bieden. De werken komen op de Zwolse locaties prachtig tot hun recht.’

Selectie Zwolse kunstenaars
De deelnemende Zwolse kunstenaars zijn geselecteerd door een onafhankelijke commissie. Dit gebeurde na een open uitvraag van de gemeente Zwolle waarop 79 inzendingen kwamen. Deze zijn beoordeeld op kwaliteit, originaliteit en vernieuwing. Tijdens Art Flow Zwolle is het werk van 25 geselecteerde Zwolse kunstenaars te bekijken. De werken tonen samen een veelzijdig palet aan hedendaagse Zwolse kunst.

Bekijk de kunstenaars
Meer informatie over de kunstenaars en hun werk is te vinden op www.artflowzwolle.nl
Overzicht Zwolse kunstenaars: www.artflowzwolle.nl/kunstenaars/zwolse-kunstenaars

Op de website staat ook informatie over de kunstroute. Deze gaat onder meer langs de Fundatie, het Academiehuis, Collectie Overijssel, Harculo en RAWSpace. De route door de binnenstad is goed te bewandelen. Voor de uitgebreidere route is een (deel-)fiets makkelijk.

Initiatiefnemers
Art Flow Zwolle is een initiatief van de gemeente Zwolle en Gallery Ysebaert. Curator Annelies Ysebaert en kunstenaar Ronald A. Westerhuis zijn organisator van de internationale kunst. De gemeente Zwolle en Zwolle Marketing zijn organisator van de Zwolse kunst. Beide exposities samen vormen Art Flow Zwolle.

Wellicht ook interessant

Nieuws
MarketingOost presenteert jaarverslag 2023
Nieuws
Instameet 24 mei: exclusieve kijk op Zwolle door ogen van 12 landelijke titels
Contact
Fill 1