Fill 1 Fill 1

Atlas van negen Hanzesteden gepresenteerd i.k.v. Hanzejaar 2023

Group 10 7 september 2023

Op donderdag 7 september is het eerste exemplaar van de Atlas van negen Hanzesteden overhandigd aan burgemeester Ron König van Hanzestad Deventer door Marti Heutink, directeur WBOOKS. Deze unieke uitgave is speciaal in kader van Hanzejaar 2023 door WBOOKS – in samenwerking met Hanzesteden Marketing – uitgegeven. De Hanze Atlas is een aantrekkelijk historisch overzicht van de relatie tussen negen steden en de Hanze door de eeuwen heen. Het prachtige naslagwerk bevat behalve diepgaande informatie ook historische prenten, kaarten en luchtfoto’s.

 

 

Directeur WBOOKS, Marti Heutink overhandigt het 1e exemplaar aan burgemeester König van Hanzestad Deventer  Bron: Max de Krijger

Een indrukwekkend naslagwerk van maar liefst 144 pagina’s dik over de historie van de negen Oost-Nederlandse Hanzesteden. De Atlas van negen Hanzesteden bestaat uit een groot aantal bijzondere kaarten, kundig beschreven door Paul Brood, Michel Groothedde, Ewout van der Horst, Frank Inklaar en Harry Stalknecht. Het biedt een aantrekkelijk historisch overzicht van de relatie tussen de negen steden en de Hanze door de eeuwen heen. Het verscheen bij Uitgeverij WBOOKS en kwam tot stand in samenwerking met Hanzesteden Marketing. Directeur Evelyn Borgsteijn van MarketingOost/Hanzesteden: “Er wordt inzicht gegeven waarom de steden Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle Hanzesteden zijn, hoe dit door de jaren heen is ontwikkeld en hoe geschiedenis een toeristische trekker kon worden.”
Evelyn Borgsteijn, directeur MarketingOost/Hanzesteden Marketing                        Bron: Max de Krijger
Over samenwerkende Hanzesteden en Hanzejaar 2023
Hanzesteden zijn handelssteden – verbonden via het water – uit de late middeleeuwen die samenwerkten. Dit internationale netwerk van 200 steden, van Bergen tot Brugge en van Londen tot Gdansk, is al 800 jaar oud en heeft geleid tot welvaart, sterke steden en historische decors. Het Hanzejaar is georganiseerd om bezoekers én bewoners trots te maken op hun Hanzestad en bezoekers te trekken naar de regio. 9 maanden lang staan 9 Hanzesteden in Oost Nederland bomvol van de activiteiten, festivals, tentoonstellingen en evenementen. De intensieve samenwerking is vandaag de dag zeer succesvol en zit nog steeds in het DNA. Namelijk een specifieke mentaliteit: lef, samenwerken, ondernemerschap en over grenzen heen kijken.

De Atlas van negen Hanzesteden is te bestellen voor 24,95 euro via Atlas van negen Hanzesteden • WBOOKS

Wellicht ook interessant

Nieuws
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
Nieuws
Trotse inwoners spreken zich uit: Toerisme belangrijk, maar met oog voor leefbaarheid!
Contact
Fill 1