Fill 1 Fill 1

Hanze 8-daagse gaat van start in de Zwolse binnenstad

Group 10 29 augustus 2023

Van zaterdag 2 september t/m zaterdag 9 september staat Zwolle ruim een week lang in het teken van het gedachtengoed van de Hanze. Acht dagen lang staat de stad bol van de culturele activiteiten in én rondom de binnenstad. Theater, zang, dans, muziek, verhalen, kunst en historie geven vorm aan Zwolle als Hanzestad!

Stadsfestival verzorgt de feestelijke opening
Het Stadsfestival vormt op 2 en 3 september het decor voor de feestelijke opening van de Hanze 8-daagse. Speciaal voor de opening van de Hanze 8-daagse presenteert het Stadsfestival: De Bremer Stadsmuzikanten! Nooit eerder maakte het Stadsfestival op deze schaal een eigen voorstelling. In samenwerking met Makershuis VAKTOR bundelt een team van Zwolse acteurs, dansers en muzikanten hun krachten voor deze unieke stadsproductie. Op woensdag 6 september staat het Grote Kerkplein met het Hanze Familieplein volledig in het teken van de jongste festivalbezoeker. Van 10.00 tot 17.00 uur staat het familieplein bol van activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Het volledige programma is gratis te bezoeken.

Divers programma verbindt de Zwolse binnenstad
De tentoonstelling Sense of Place is van 1 september t/m 15 oktober te bezoeken in het Academiehuis. Speciaal voor de Hanze 8-daagse kunnen bezoekers op 4, 5 of 8 september terecht voor een unieke rondleiding of workshop. Op dinsdagavond 5 september nemen Albert Bartelds en Hendrik Jan Bökkers het publiek mee naar de roemrijke tijd van de Hanze tijdens de eerste live editie van de succesvolle podcast De Nedersaksen. Bezoekers zijn welkom in de tuin van ANNO Stadsmuseum Zwolle. Het Stadsgesprek, de Monumentenwinkel en het Hanzesymposium laten Zwollenaren zien dat de Hanze nog steeds inspiratie biedt, voor vandaag en voor de toekomst.

Van (Landelijke Opening) Open Monumentendag tot Historische Havendagen
Voor het eerst in de geschiedenis kent Open Monumentendag op vrijdag 8 september een grootschalige publieksopening. Publiek kan genieten van de grote muzikale en theatrale openingsshow Erf-Goed, de Immaterieel Erfgoed Tour en van een Maakmarkt. Op zaterdag 9 september worden de Zwolse monumenten opengesteld. Tijdens de Historische Havendagen, op vrijdag 8 en zaterdag 9 september, kunnen bezoekers de maritieme geschiedenis van Zwolle bekijken. De Buitenpianist op Cultuurschip Thor en de workshop Timmer een Hanzeschip! op het Grote Kerkplein completeren het programma in de binnenstad op zaterdag 9 september.

Kattegat Festival en Scania Freestyle Masters vormen spectaculaire afsluiting
Net buiten het centrum van Zwolle wordt de Hanze 8-daagse afgesloten met het Kattegat Festival en de Scania Freestyle Masters, beide van vrijdag 8 september t/m zondag 10 september. Drie dagen lang opent Kattegat haar (tuin)deuren in de Spoorzone. Bezoekers genieten hier van opkomend en gevestigd muzikaal talent en aanschouwen creatieve makers in actie. Verderop in het Landstede Sportcentrum brengt het Europees Kampioenschap de allerbeste freestyle voetballers bij elkaar. Op zondag 10 september nemen de besten van Europa het tegen elkaar op in de grande finale. Voor meer informatie: www.visitzwolle.com/hanze-8-daagse

Fotocredits: Campagnebeeld meisje bellenblaas – Zwolle Marketing, Stadsfestival – Christein van Hoffen en Kattegatfestival – Cesco Photography

Wellicht ook interessant

Nieuws
Vijftig landelijke eventmanagers op site-visit in Zwolle en regio
Nieuws
Beweeg- en Beleefkaart voor bewoners en bezoekers
Contact
Fill 1