Fill 1 Fill 1

Inspiratie Excursie bij Buitenplaats Vinckeboom

Group 10 2 juni 2023

Op woensdag 5 juli organiseren Gastvrij Overijssel en Natuur voor Elkaar een excursie vol inspiratie voor het ondernemen in de natuur. Tijdens de excursie bezoeken we Buitenplaats Vinckeboom in Diepenheim. Daar krijgen we een rondleiding over de buitenplaats en komen we meer te weten over hoe zij de natuur gebruiken als basis voor recreatie. Inspiratie over hoe circulariteit, samenwerking en durven te experimenteren hebben geresulteerd in een succesvolle recreatieve locatie. Je bent van harte welkom om tijdens de excursie met andere ondernemers van ideeën te wisselen en inspiratie op te doen voor jouw eigen onderneming! Deelname aan de excursie is gratis.

Programma
14.45 – Inloop met koffie bij Vinckeboom
15.00 – Korte inleiding door Wout Nieuwenhuis (Landachap Overijssel)
15.15 – Rondleiding door Arnold Mensinga van Buitenplaats Vinckeboom
16.15 – Afsluiting met borrel
17.00 – Einde excursie

Buitenplaats Vinckeboom
Buitenplaats Vinckeboom, gelegen op het Twentse platteland in Diepenheim, is een bijzondere plek waar een oude boscamping is omgetoverd tot een duurzame oase van experiment. In minder dan twaalf maanden hebben ze vier van de geplande zeven huisjes, een barn en een kleine camping gerealiseerd op 8,5 hectare landbouwgrond, bos en de voormalige camping. Deze unieke ontwerpen zijn gebouwd met duurzame materialen, zoals het vakantiehuisje dat door Saxion-studenten is ontworpen en bestaat uit meer dan 80% circulair materiaal. Vinckeboom biedt ruimte aan nieuwe methoden, technieken en inzichten, en streeft ernaar om een actieve rol te spelen in maatschappelijke transities

Iedereen met ideeën is welkom om deel te nemen. Vinckeboom wordt gezien als een experimentele vrijplaats waar kleinschalige initiatieven en kwalitatief recreëren worden gecombineerd met duurzame concepten. Kortom in Twente, in Diepenheim, gebeurt iets bijzonders en dit is volgens ons zeer de moeite waard om meer over te vertellen. Wij noemen het de Country Side. The Future. De Nieuwe economie. Platteland ontmoet de stad en de stad het platteland. Er is zoveel meer te doen en te vertellen, want ook al hebben we het nog nooit gedaan, we weten zeker dat het kan.

Wellicht ook interessant

Nieuws
MarketingOost presenteert jaarverslag 2023
Nieuws
Instameet 24 mei: exclusieve kijk op Zwolle door ogen van 12 landelijke titels
Contact
Fill 1