Fill 1 Fill 1

Kleur de Hanze in teken van ‘Zwolle bekent kleur’

Group 10 13 december 2023

Betekenisvol randprogramma door samenwerking regenbooggemeenschap

Van 22 december tot en met 30 december vindt er opnieuw een uniek event plaats in Zwolle: Kleur de Hanze. Negen dagen lang wordt één van de meest markante panden, het Drostenhuis, in het licht gezet met bijzondere projecties. Samen met onder andere de regenbooggemeenschap van Zwolle wordt invulling aan dit evenement gegeven met als subtitel: ‘Zwolle bekent kleur’. Naast negen avonden projecties, die aan de hand van ingezonden kleurplaten worden getoond, is er ook nog een afwisselend randprogramma.

Projecties aan de hand van ingezonden kleurplaten
De afgelopen maanden konden kinderen en volwassenen kleurplaten van het Drostenhuis inkleuren en inleveren. Een deel van deze kleurplaten wordt op unieke wijze gedigitaliseerd om vervolgens op ware grootte te worden getoond op het Drostenhuis. Deelnemers zien dus hun eigen kleurplaat één op één terug op dit iconische pand in het centrum van Zwolle. Een unieke beleving, ook wanneer je zelf geen kleurplaat hebt ingestuurd en gewoon lekker wilt kijken naar andermans creaties. De publieksopening van de projectie begint op 22 december om 19.00 uur voor het Drostenhuis en is te zien tot en met 30 december iedere avond tussen 19.00 en 23.00 uur.

Randprogramma
Ook is er een afwisselend en uniek randprogramma rondom de projecties van Kleur de Hanze samengesteld. Wat te denken van een ‘Hanze Rainbow kerstdiner’ in het café van ANNO en ook aan jongeren (14-21 jaar) is gedacht met een ‘Kleurrijke Jeugddag’. Tijdens het event ‘Kunst met Kleur’ wordt er kennis gemaakt met diverse kunstenaars uit de LHBTIQ community. Door je aan te melden via ‘Kleur De Hanze’ voor de sfeervolle Lichtjeswandeling in Park het Engelse Werk op 27 december, ontvangen deelnemers bij de start van de wandeling een speciaal kleurrijk lichtje! Voor alle onderdelen van het randprogramma geldt dat er geen kosten aan verbonden zijn, maar opgeven is wel noodzakelijk. Kleur de Hanze Zwolle heeft – naast de unieke projectie op het Drostenhuis, een afwisselend programma weten samen te stellen. Meer informatie en het complete programma van Kleur de Hanze Zwolle staat op www.hanzejaar-zwolle.nl

Wellicht ook interessant

Nieuws
Instameet 24 mei: exclusieve kijk op Zwolle door ogen van 12 landelijke titels
Nieuws
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
Contact
Fill 1