Fill 1 Fill 1

Kleur de Hanze: Ruim 1000 kunstwerken geprojecteerd

Group 10 7 december 2023

Feestelijke aftrap op 22 december in Deventer met Studio Wonder en DJ Wantigga

Van 22 t/m 30 december vindt in 9 Hanzesteden het evenement Kleur de Hanze plaats. Dit spectaculaire lichtfestival is het feestelijke slotstuk van Hanzejaar 2023. Tijdens dit evenement worden ruim 1000 kunstwerken van inwoners en bezoekers geprojecteerd op bijzondere historische gebouwen. Kleur de Hanze wordt vrijdag 22 december om 17.30 uur officieel geopend bij de Waag in Deventer. Studio Wonder – bekend van visuals voor liveshows van artiesten als ‘De Staat’ en ‘Sluwe Vos’ – trapt af met een video-animatie. Muzikaal talent DJ/rapper Wantigga, eerder te zien op festivals als Lowlands, Tomorrowland en Pukkelpop, brengt aansluitend het publiek in hogere sferen achter de draaitafel.

Na de start in Deventer worden ook in de andere Hanzesteden Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle deze kerstvakantie gebouwen in de schijnwerpers gezet. De gevels van dit Hanze erfgoed vormen het doek, waarop ruim 1000 ingezonden kunstwerken tot levensgrote creaties worden gevormd. “Een indrukwekkende ervaring en extra aanleiding voor een bezoek aan deze steden,” aldus Carolien Nederlof, projectmanager Hanzesteden. Jong en oud, kunstenaars, scholen en zelfs bekende Nederlanders stuurden hun kunstwerk in. In alle 9 Hanzesteden zijn de lichtprojecties dagelijks van 22 tot en met 30 december van 17.00 tot 23.00 uur te bewonderen.

Over Hanzesteden en Hanzejaar 2023
Hanzesteden zijn van nu. Ze tonen lef, ondernemerschap en gemeenschapszin. De Hanzesteden zijn (hyper)modern en de kernwaarden zijn nog steeds te vinden in het DNA van Oost-Nederland. Tijdens het Hanzejaar hebben 9 maanden lang honderden activiteiten in de 9 Hanzesteden plaatsgevonden. De creativiteit en dynamiek van de Hanzesteden en haar inwoners wordt tijdens Kleur de Hanze op een spectaculaire manier gedeeld. ‘Kleur de Hanze’ is op initiatief van Hanzesteden Marketing in samenwerking met de 9 gemeenten en lokale marketingorganisaties tot stand gekomen. De lichtprojecties zijn gecreëerd door Mr.Beam, ontwerpstudio en productiehuis, gespecialiseerd in meeslepende ervaringen, digitale kunstinstallaties en AV-producties. Meer informatie is te vinden op www.visithanzesteden.nl en www.hanzejaar2023.nl.

Wellicht ook interessant

Nieuws
MarketingOost presenteert jaarverslag 2023
Nieuws
Instameet 24 mei: exclusieve kijk op Zwolle door ogen van 12 landelijke titels
Contact
Fill 1