Fill 1 Fill 1

Lancering 7 nieuwe Slinger van Salland fietsroutes

Group 10 26 april 2022

Salland presenteert 7 nieuwe fietsroutes. Onder de naam ‘Slinger van Salland’ zijn ze officieel gelanceerd op Paaszaterdag. De toerist en de Sallander ontdekken al fietsend alle mooie Slinger verhalen en bijzondere plekken in Salland!

Zo kun je genieten van de mythe van de Heks van Lettele, van het verhaal achter de luiken in Heino, van het Germaans Verleden Heeten, van het geheim van de IJssel in oorlog en vrede, van het verdwenen landschap van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal, van de Boerenkracht van Luttenberg-Heeten-Raalte en van de pure smaken van Hellendoorn e.o..

Unieke fietservaringen met mooie ondernemersacties
De routes, die het hele jaar rond te fietsen zijn, zijn onderscheidend vanwege de ontmoeting met Sallandse iconen & geheimen en ontwikkeld door ondernemers en vrijwilligers uit Salland i.s.m. Salland Marketing. Onze gastvrije ondernemers voegen bijzondere arrangementen aan de route toe, waardoor je onderweg ook heerlijk kunt genieten van een hapje en drankje en zelfs lekker kunt blijven slapen. Daarmee zijn het meer dan ‘gewone’ fietsroutes en unieke fietservaringen om Salland beter te leren kennen!

Nieuwe fietsflyers
Er is van elke fietsslinger een routeflyer gemaakt. Met daarin uiteraard de route met haar knooppunten, fragmenten van de verschillende verhalen, de bezienswaardigheden onderweg en  tips voor horeca en verblijf. Ook zijn de routes te downloaden op www.slingervansalland.nl. Op de website staan de uitgebreide verhalen en mythes, inspiratie & informatie en leuke arrangementen.

De routeflyers zijn verkrijgbaar bij de Tourist Info’s en bij ondernemers langs de route. Beiden hebben ook het nieuwe Verslingerd aan Salland inspiratie- en informatiemagazine 2022 in huis. Daarin komen de Slingers uitgebreid aan bod, maar word je ook geïnspireerd en geïnformeerd om de regio verder te verkennen.

Leader
Het project De Slinger van Salland met haar fietsslingers is mogelijk gemaakt met een bijdrage van leader; Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling.


Over MarketingOost
Salland Marketing is onderdeel van MarketingOost. MarketingOost helpt overheden en ondernemers in Overijssel om de vrijetijdseconomie verder te ontwikkelen, zodat Overijssel een fraaie bestemming blijft voor bezoekers uit binnen- en buitenland, een heerlijk leefgebied voor bewoners, en een kansrijk marktgebied voor bedrijven. We werken elke dag met passie aan de ontwikkeling en branding van iedere regio, elk met zijn eigen unieke verhaal. We verzamelen SMART data die relevante inzichten verschaffen, we adviseren overheden bij de ontwikkeling van gebiedsvisies, we stimuleren ondernemers in het ontwikkelen van aanbod dat aansluit bij de wensen van bezoekers én bewoners, en brengen dat aanbod bij verschillende doelgroepen onder de aandacht op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Zo blijft Overijssel een aantrekkelijke provincie voor iedereen.

Wellicht ook interessant

Nieuws
Vijftig landelijke eventmanagers op site-visit in Zwolle en regio
Nieuws
Beweeg- en Beleefkaart voor bewoners en bezoekers
Contact
Fill 1