Fill 1 Fill 1

Nieuwe podcast-serie kruipt in de huid van de Tukker

Group 10 20 april 2023

Vandaag is de eerste aflevering van de nieuwe podcast-cast serie “Het échte geheim van Tukkers” live gegaan. In een vijftal afleveringen gaat podcast-maker Reinout Meijer op locatie in gesprek met inwoners, Twente kenners en ondernemers. Hamvraag; wat betekent vrij zijn in Twente en hoe kan ik dat het beste ervaren? De podcast serie is ontwikkeld door Twente Marketing, onderdeel van MarketingOost, in samenwerking met diverse ondernemers en toeristische bureaus in de vrijetijdssector.

Het voornaamste doel van de podcast-serie is om inwoners van Twente nog trotser te maken op wie ze zijn. Zodat zij nóg beter weten waar ze vandaan komen. En dat ook kunnen uitdragen naar de rest van de Nederland.

Verhalen geven Tukkerschap meer wortels

Twente Marketing en ondernemers in de vrijetijdssector geloven in de kracht van het Tukker-zijn. De typische mentaliteit, zoals het sterke verantwoordelijkheidsgevoel en de eigenzinnigheid, komen ergens vandaan. In de eerste aflevering, Tukker DNA, beklimt podcast-maker Reinout Meijer met erfgoed ambassadeur Adri Hemmink de Tankenberg. Het koepeltje op de Tankenberg is één van de plekken waar belangrijke momenten uit ons verleden zich hebben afgespeeld. In gesprek komen ze er achter wat je daar vandaag de dag nog van merkt. Ook gaat Reinout langs in Enschede bij Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek om het DNA van de Tukker nog beter te begrijpen. Streektaalfanaat Martin ter Denge zorgt voor de nodige komische noten en vermaakt de luisteraar met zijn kijk op de Tukker en de taal.

Populariteit podcasts

Podcasts zijn en blijven onverminderd populair in Nederland. Inmiddels luistert bijna de helft van alle Nederlanders (18 jaar en ouder) wel eens naar een podcast (49%); dit komt neer op zo’n 6,9 miljoen Nederlanders. Niet alleen het aantal luisteraars stijgt, maar ook luisteren gebruikers vaker én langer (bron: Markteffect Podcast Monitor, 2022). Reden voor Twente Marketing om ook podcasts toe te voegen aan haar online “storytelling-strategie”.

In de overige afleveringen gaat het onder meer over de Twentse kwaliteit, lifestyle, natuur en de “gewoon doen” mentaliteit.

Luister de podcast

Beluister nu op www.visittwente.nl, Spotify of Apple Podcast de eerste aflevering van de podcastreeks. Elke twee weken komt er een nieuwe aflevering online.

Wellicht ook interessant

Nieuws
MarketingOost presenteert jaarverslag 2023
Nieuws
Instameet 24 mei: exclusieve kijk op Zwolle door ogen van 12 landelijke titels
Contact
Fill 1