Fill 1 Fill 1

Ontdek Zwolle met vier digitale stadswandelingen

Group 10 3 augustus 2022

Zwolle Marketing lanceert vier digitale stadswandelingen. De routes wijzen bezoekers de weg langs de mooiste plekken van Zwolle. Onderweg horen ze de beste verhalen uit de roerige geschiedenis van de stad en kijken ze binnen bij historische of bijzondere gebouwen. Trek lekker zittende schoenen aan, kies op Digitale wandelroutes de route die je het meeste aanspreekt en ontdek hoe veelzijdig Zwolle is.

Veel toeristen duiken onder begeleiding van een stadsgids in het heden en verleden van Zwolle. Met de digitale stadswandelingen kunnen de bezoekers nu zelf op pad op het moment dat ze zelf uitkiezen. De smartphone fungeert dan als gids. Voor de wandelingen is geen topconditie nodig, alle routes zijn ongeveer drie kilometer lang.

Vier thema’s

Stadsrondleidingen Zwolle heeft in samenwerking met Zwolle Marketing vier themaroutes ontwikkeld die laten zien hoe veelzijdig de stad is. Wandelaars kiezen voordat ze vertrekken een onderwerp waarover ze meer willen weten. Onderweg ontdekken ze alles over een van de thema’s ‘Kunst & Creativiteit’, ‘Duurzaamheid’, ‘Historische Gebouwen’ of ‘Naoorlogse architectuur’. Wie alles over Zwolle wil weten, loopt ze gewoon allemaal. Zwollenaren die de routes lopen, kijken vermoedelijk ook met andere ogen naar hun stad.

Vergeet de mobiel niet

De mobiele telefoon maakt een stadswandeling in Zwolle dus nog leuker. Na de keuze voor een route krijgen wandelaars onderweg veel informatie over wat ze zien of tegenkomen. Op hun eigen smartphone zien of horen ze in tekst, beeld of geluid de verhalen achter bijzondere gebouwen of objecten in de stad.

Scan de QR-code

Bezoekers van de binnenstad kunnen niet om de vier nieuwe wandelingen heen. Zwolle Marketing plaatst op twintig locaties in het centrum Green Graffiti. Stadswandelaars scannen een QR-code waarna ze hun favoriete digitale wandelroute kiezen. De smartphone bezorgt ze vervolgens een prachtige wandeling door de Hanzestad.

 

Wellicht ook interessant

Nieuws
Vijftig landelijke eventmanagers op site-visit in Zwolle en regio
Nieuws
Beweeg- en Beleefkaart voor bewoners en bezoekers
Contact
Fill 1