Fill 1 Fill 1

Zwolse kunstenaars kunnen werk aanmelden voor Art Flow Zwolle

Group 10 25 april 2022

Zwolle wil graag een podium bieden voor kunst. De gemeente Zwolle en Zwolle Marketing organiseren daarom deze zomer ‘Art Flow Zwolle’. Op verschillende locaties wordt kunst getoond van Zwolse kunstenaars, aangevuld met werk van internationaal bekende kunstenaars uit Nederland en België. De kunst is via een route door de stad met elkaar verbonden. Zwolse kunstenaars kunnen zich aanmelden om bestaand werk te exposeren via www.visitzwolle.nl/art-flow-zwolle/. Aanmelden kan tot en met 12 mei 2022. Vóór 21 mei wordt beken gemaakt welke werken voor de kunstroute zijn geselecteerd.


Beeldende kunst en schilderkunst

Het streven is om werk van 5 beeldende kunstenaars en 20 schilderkunstenaars te selecteren. Naast deze 25 Zwolse kunstenaars, nemen ook 9 bekende beeldende kunstenaars uit België en Nederland deel met bestaand werk. De Zwolse kunstenaars worden via een open uitvraag uitgenodigd om bestaand werk in te zenden. Een onafhankelijke commissie van deskundigen beoordeelt welke kunstenaars in aanmerking komen voor de manifestatie.

Zwolse kunstenaars in de spotlight
Monique Schuttenbeld, wethouder van cultuur: “Zwolle groeit en daar hoort ook een grootstedelijk cultureel aanbod bij. De Zwolse cultuursector heeft hiervoor veel te bieden. Met ‘Art Flow Zwolle’ laten we de toekomstige verandering van Zwolle zien op het terrein van kunst en cultuur. Wij helpen onze kunstenaars om hun kunst zichtbaar te maken en zetten de Zwolse cultuursector hiermee op de landelijke en Europese kaart.” Er wordt een route uitgezet langs de verschillende beelden en de expositie-instellingen. Art Flow Zwolle vindt plaats vanaf 21 mei tot en met eind augustus 2022. Op 21 mei wordt de kunstroute geopend met het werk van de internationale kunstenaars. Vanaf 1 juni is de officiële opening van de expositie van de Zwolse kunstenaars.

Aanmelden voor expositie kan tot en met 12 mei 2022
Gemeente Zwolle nodigt beeldende en schilderkunstenaars uit om mee te doen aan de open uitvraag van de Zwolse cultuurzomer en een bestaand werk in te zenden.

  • Er kunnen maximaal 20 schilderkunstenaars uit Zwolse meedoen, die elk één of twee bestaande werken kunnen inzenden. Dit tweedimensionale werk wordt tentoongesteld via een aantal expositie-instellingen verspreid over de stad. De tentoonstellingen zijn gratis toegankelijk en daarmee laagdrempelig voor inwoners en bezoekers.
  • Er kunnen maximaal 5 beeldende kunstenaars uit Zwolle meedoen, die elk één bestaand werk kunnen inzenden. De driedimensionale werken worden geëxposeerd in de buitenruimte van Raw Space Harculo. Harculo was druk bezocht tijdens de IJsselbiënnale en is in het Hanzejaar 2023 een van de culturele hotspots. Door nu ook kunst op Harculo te exposeren, laat Gemeente Zwolle de ontwikkeling zien van deze plek tot een van de belangrijke culturele hotspots van de stad.
  • Alleen kunstenaars die wonen en werken in de gemeente Zwolle kunnen zich aanmelden
  • Voor de deelnemers wordt de Fair Pay Code toegepast, geldend voor bestaand werk. Over de vergoeding van eventuele transport- en plaatsingskosten vindt afhankelijk van de omstandigheden overleg plaats met de betrokken kunstenaar.
  • De werving en selectie van de negen niet-Zwolse kunstenaars heeft Gemeente Zwolle overgedragen aan curator Annelies Ysebaert, een van de organisatoren van de internationaal gerenommeerde Knokke Art Fair. De niet-Zwolse kunstenaars worden gericht benaderd voor deelname.

Hoe uw belangstelling kenbaar maken?
Werk inzenden kan via het aanmeldformulier op https://www.visitzwolle.com/art-flow-zwolle/.

Gemeente Zwolle heeft de selectie van deelnemers overgedragen aan een onafhankelijke commissie, bestaande uit leden van de kunstcommissie van het academiehuis en de adviesraad beeldende kunst. De inzendingen worden beoordeeld op kwaliteit, originaliteit en vernieuwing. Deelnemers krijgen vóór 21 mei 2022 bericht of zij zijn geselecteerd.

Voor informatie kunt u contact opnemen met info@zwollemarketing.nl

Wellicht ook interessant

Nieuws
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
Nieuws
Trotse inwoners spreken zich uit: Toerisme belangrijk, maar met oog voor leefbaarheid!
Contact
Fill 1