Fill 1 Fill 1

Twente Marketing voor de vierde keer op rij genomineerd voor (inter)nationale content prijs

Group 10 19 oktober 2023

De podcastserie “Het échte geheim van Tukkers” is genomineerd voor Gran Prix Content Marketing Awards in de categorie non-profit. Voor het vierde jaar op rij bewijst Twente Marketing, onderdeel van MarketingOost, dat hun campagnestrategie effectief is. De podcastserie is ontwikkeld met als doel de positieve houding van Tukkers ten opzichte van hun eigen identiteit vergroten.

Storytelling strategie dé weg naar succes
Twente Marketing werkt al een aantal jaren aan een succesvolle storytelling strategie om Twente als toeristische bestemming te positioneren. Het succes van de podcast “Het echte geheim van Tukkers” zit hem volgens Geertje Oolbekkink (marketingadviseur MarketingOost) in het volgende: “Natuurlijk hebben wij interessante steden, prachtige natuurgebieden en charmante dorpen. Maar dat hebben meer regio’s. Het echte geheim van Twente zijn de Tukkers zelf. Door op een consistente manier de verhalen van Tukkers een podium te bieden, bouwen we aan de positionering van Twente. Een regio waar je vrij kunt zijn.” Dat concludeert ook podcastmaker Reinout Meijer. “In mijn ontmoetingen ben ik erachter gekomen dat je hier kunt zijn wie je wilt zijn, als je maar wel gewoon een beetje normaal doet. Oftewel nuchter blijven en de dingen relativeren. Dat geeft toch wel een groot gevoel van vrij zijn.”

Het échte geheim van Tukkers
Door persoonlijke ontmoetingen met lokale bewoners, kunstige streektaalfanaten, studenten en ondernemers ontstaat een verzameling boeiende diverse verhalen, anekdotes en feiten. Deelnemer Adrie Hemmink (streektaal en cultuur deskundige) gelooft heilig in het feit dat inzicht over je herkomst je een gelukkiger mens maakt: “Alles in de wereld is tegenwoordig bereikbaar, online of met het vliegtuig. Dan wil je toch eigenlijk weten wat jou onderscheidt. Dat zijn jouw oer-rituelen van vroeger. Dat is wat jou uniek maakt.” Ook onder studenten wordt dit zo ervaren. Merlijn Dewasme (singer-songwriter en student aan ArtEZ conservatorium): ” Typisch iets van hier zijn de tentfeesten. Ieder dorp heeft er wel 1, waarbij sommigen echt zijn uitgegroeid tot een volwaardig festival. Die verbondenheid die je op die festivals voelt is echt uniek. Dit komt door de vele vrijwilligers, schouders eronder en samenwerken aan iets moois waar iedereen bij hoort”.

Beluister hier de vier-delige podcast >

Internationale waardering voor Twente campagnes
Eerder al kreeg Twente Marketing internationale waardering door met de campagne Cowfluencer Liesje22 de X Festival Awards 2021 te winnen. En in 2020 sleepte Liesje22 zelfs twee Lovie Awards binnen. Ook was Twente Marketing met “Dwars door Twente” in 2022 genomineerd voor een Global Content Awards.

Over de Gran Prix Content Marketing Awards
De Grand Prix Content Marketing is een prestigieuze prijsuitreiking die de allerbeste voorbeelden van contentmarketing erkent en beloont. Het is een jaarlijks evenement waarbij Awards worden uitgereikt aan de meest succesvolle contentstrategieën en Bekroningen worden toegekend aan uitblinkende contentproducties. Op dinsdag 31 oktober worden alle winnaars van de Awards & Bekroningen bekend gemaakt tijdens het Grand Prix Content Marketing Festival in B. Amsterdam. Twente Marketing neemt het op tegen o.a. het UWV en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Wellicht ook interessant

Nieuws
Vijftig landelijke eventmanagers op site-visit in Zwolle en regio
Nieuws
Beweeg- en Beleefkaart voor bewoners en bezoekers
Contact
Fill 1