Fill 1 Fill 1

Unieke 360° experience én grootste panoramaterras voor publiek op een kerk

Group 10 21 juni 2023

360° audiovisuele ervaring én grootste panoramaterras voor publiek op een kerk ooit maakt grote indruk bij publiek

Onder luide klanken van het Peperbuscarillon en trompettisten die vanaf 2 nabijgelegen Hanzelocaties in de binnenstad de ‘Hanzetune’ lieten horen – werd vandaag Panorama Hanze feestelijk geopend. Nog niet eerder werd een 360° experience – door het internationaal prijswinnende bureau Mr.Beam – gecombineerd met een klim naar het dak van een stadskerk. Daarmee is Zwolle de eerste Hanzestad waarbij deze ervaring op grote hoogte mogelijk is.

Foto: Claudia Rison

Meeslepende experience brengt Internationale en Zwolse Hanze tot leven
Panorama Hanze omvat een 360 graden audiovisuele en interactieve experience, waarbij moderne projectietechnieken een nieuw perspectief bieden op de Hanze: het Zwolse verhaal vanuit een internationale context. Mo Assem, artistiek leider van Mr.Beam: “door een multimediale beleving maak je een reis terug in de tijd naar de Hanzeperiode en zie je hoe ‘Suella’ zich ontwikkeld heeft.” Een beleving waarin op spectaculaire wijze verleden, heden en toekomst worden verbonden. De bezoeker staat midden in een 360 graden projectie en wordt volledig ondergedompeld in het verhaal van de Zwolse Hanze. Door de gebruikte technieken voelt een bezoek aan deze experience als een indrukwekkende reis door de tijd, aan boord van een kogge die over de IJssel vaart. Het unieke hieraan is dat de locatie letterlijk verweven is met het verhaal: bovenop de kerk is zichtbaar hoe de stad zich heeft ontwikkeld. Hierop wordt tijdens de experience op diverse manieren (visueel en verhalend) ingespeeld.

Foto: Quinn Broers

Panoramisch terras van 400m2 met ‘beschermengel’ en 4 satellietlocaties
Bovenop de kerk staat de grootste overkapping voor publiek ooit: 400 vierkante meter panoramisch uitzicht. Bezoekers komen hier via een bijzondere routing door het Academiehuis: via het orgel naar de zolderverdieping en uiteindelijk op het dak van de Grote Kerk. Daar komen bezoekers oog in oog te staan met de beschermengel Michaël die normaal gesproken hoog boven het historische centrum van Zwolle uitsteekt. Academiehuis Grote Kerk is samen met 4 satellietlocaties in de binnenstad één van de drie hotspots in het programma van het Hanzejaar in Zwolle. Met een wijds uitzicht ziet men hoe Zwolle zich ring voor ring heeft ontpopt tot de Overijsselse provinciehoofdstad.

Panorama Hanze en Hanzejaar 2023
De Hanze: een machtig netwerk van steden dat Zwolle voorgoed veranderde. Dit jaar staat Zwolle, samen met 8 andere Nederlandse Hanzesteden, in het teken van het Hanzejaar: 800 jaar gedachtegoed. Bezoekers en inwoners kunnen het hele jaar genieten van een uitgebreide programmering rondom de Hanze. Als letterlijk hoogtepunt van de programmering presenteert Zwolle met trots: Panorama Hanze. Andere activiteiten zijn terug te vinden via: www.hanzejaar2023.nl

Beleef Panorama Hanze vanaf 23 juni 2023 t/m 30 juni 2024
Het grote publiek kan het verhaal van de Zwolse én internationale Hanze op een manier meemaken die nog nooit eerder is gecreëerd.
Grote Markt 18, Zwolle
Dinsdag t/m zondag 10.00 – 17.00 uur
Tickets regulier: € 12,50, Tickets kinderen (t/m 14 jr) € 7,50
www.academiehuis.nl/hanze

Foto’s: Quinn Broers

Wellicht ook interessant

Nieuws
MarketingOost presenteert jaarverslag 2023
Nieuws
Instameet 24 mei: exclusieve kijk op Zwolle door ogen van 12 landelijke titels
Contact
Fill 1